mandag den 27. juli 2009

Visdomsord fra en kær veninde

Fra 1-30 år var jeg barn. Der legede jeg og var lettere useriøs.
Fra 30-60 år er jeg ung. Det er uddannelsesperioden.
Fra 60-90 er jeg voksen.
Fra 90-120 år begynder jeg at blive gammel og drosle ned på voksenlivets strabadser.
Efter 120 år begynder jeg at indse, at jeg ikke har livet foran mig mere.

torsdag den 9. juli 2009

Anno 1983

Her den anden dag solgte det lokale bibliotek ud af gemmerne. En af de bøger, der åbenbart ikke fik lov til at deltage i udlånsfestlighederne mere, var denne herlige bog fra 1983: "Sjove dragter til fastelavn og karneval" af Marianne Schandorff fra forlaget Forum. Bogen vakte både minder og store smil. For eksempel havde jeg svært ved at stå for denne cyrkelrytter med dertil hørende cykel med gedebukkestyr. Noget vi var mange, der ønskede os i 1983. Er han ikke en herlig retro lækkerbisken?


I min barndom var fastelavn på mange måder årets begivenhed, og jeg var VILD med at klæde mig ud og satsede hvert år på at vinde konkurrencen for bedste kostume. Derfor blev jeg fuldstændig grøn af misundelse det år (omkring 1983 - 1984), hvor en pige troppet op som tandpastatube og vandt! Nu ved jeg, at det ikke var hende, der var hjernen bag det kostume, men denne bogs forfatterinde.



Havde jeg ikke været så heldig at finde denne fantastiske bog nede i bibliotekets kælder, var jeg sikkert aldrig kommet i tanke om tandpastatubekostumet, men nu lever mindet i bedste velgående, og til næste år bliver det et af mine børn, der får glæden af at klæde sig ud som tandpastatube.