fredag den 21. januar 2011

Ja til MIG

Nu har jeg gået rundt i flere dage og pint mig selv med håbløse modstridende tanker, og så var det egentlig ikke så vanskeligt. Jeg sagde det bare. Sagde 'Nej'. Jeg skælvede, da jeg sagde det, men et sted langt inde i mig var der en lille stemme, der jublede, for med det 'Nej' sagde jeg 'Ja' til mig selv!

Jeg er ikke super god til at tage hensyn til mig selv og mine følelser. Det, jeg er bedst til, er faktisk at tilfredsstille andres behov. Jeg er typen, der kan sige 'Ja' til nogen, selv om jeg slet ikke kan hænge sammen af træthed. Det er en selvudslettende egenskab, som jeg forsøger at ændre.

Hvordan ændrer man sig selv i min alder? Det kræver en hel del øvelse, tror jeg. Det er fint for mig at gå igennem dette. En udfordring. Det er sjovt med udfordringer, men hvorfor skal det være så pokkers udfordrende? Det giver mig mavepine. Ikke sug. Pine.

I denne weekend har jeg meldt mig til et meditationskursus. Det er også en udfordring. Udfordringerne står åbenbart i kø. Jeg stiller mig i køen med hovedet højt hævet. Jeg retter ryggen og tager et forsigtigt skridt fremad. Føj, hvor jeg skælver, men jeg står stadig oprejst!

Og jeg ler HVER dag! Ægte latter fra mellemgulvet. Hjertelig og storsmilende. Jeg ler mest af mig selv og mine kaostanker. Det er da en god egenskab. Den behøver jeg ikke at forandre. Den bør hellere forstærkes.

5 kommentarer:

 1. Thumbs up!!!

  SvarSlet
 2. Første skridt på vejen er ihvertfald erkendelse. Jeg kan nikke genkendende til det du skriver. Om behagesyge, om at glemme sig selv nogle gange. Du må endelig skrive, hvis kurset har god effekt!

  Pøj pøj med det!

  SvarSlet
 3. Godt gået, bliv endelig ved :-)

  SvarSlet
 4. Bra! Du er allerede på god vei til Pippi Power ;) Jeg leser for øvrig boken hver kveld. Og gjør notater (he he he, nesten litt patetisk, men det føles så riktig så mye av det som står der), og gruer meg til å levere tilbake boken. Må nok gå til anskaffelse av den selv. Lykke til med selv-utfordringene. Jeg jobber jevnt og trutt selv, og har ikke gitt slipp på målet og tanken om at det skal gå. Helgeklem fra Sandefjord.

  SvarSlet
 5. Hvis du ler hver dag- så er du helt bestemt på rette vej!
  Du modige kvinde :-)

  SvarSlet