lørdag den 7. november 2009

Lagkage her og lagkage der!

Så er der dømt kaffepause. Nu er ALT klart, og gæsterne kommer først om to timer! Jubiii, så er jeg alligevel lidt go'! Ovenfor ser I fodboldbanekagen. Den er vist meget populær for tiden, for jeg har set den i en kogebog og hos Kaspara, der har valgt farvet kokos som græs. (Hvordan farver man egentlig kokos?)

Sønnen pyntede den selv, og som I kan se, er der godt med action på banen! :-D

Nedenfor kan I se de tidligere års kagekreationer. Jeg beklager den dårlige billedkvalitet, men det var før iPhonen. ;)

Det første år her i Villa Rosa lavede vi Kaptein Sabeltann.

Og nedenfor ser I sidste års kage: Fodboldheltenes flag!
(I dag er disse helte knap så populære, eftersom de tabte en meget vigtig kamp i går aftes!)

15 kommentarer:

 1. Hei!! Whuv....Der har du jo kaken ferdig...Super flott :-) Kaptein Sabeltann kaka hadde jeg bilde av på min mobil i flere år. Dette kan du...super flink du! God feiring :-)

  SvarSlet
 2. Flotte kager...håber de smager...:-))

  SvarSlet
 3. Hejsa
  Sikke flotte kager...

  Mht. farvet kokosmel, så plejer jeg at hælde kokosmel i en frysepose og tilsætter frugtfarve lidt af gangen, til man syntes det er farvet som man vil have det. På den måde er det nemt at farve og nem oprydning bagefter, posen kan bare smides ud.

  God fødselsdag.

  SvarSlet
 4. Du er jo rigtig dygtig til at bage kager !
  Sikke fantastiske kreationer :-)

  SvarSlet
 5. Megaflotte glaseringer dér, jeg er benovet, kan jeg sige dig. Nu er det jo mig, der bliver misundelig.....
  Jeg har godt set man kan købe blå frugtfarve, har ikke selv prøvet det dog, men den grønne i samme fabrikat er slet ikke grøn på den der flotte måde. Det må være noget man kan få i Norge?

  "Jeektupt"

  SvarSlet
 6. Kære Bistel: Det blev en rigtig god dag. Hvordan går det med dig? Har du hygget dig i værkstedet. du er så utrolig dygtig. Det klæder dig at have egen ovn! :)

  Kære Camilla: Fodboldkagen smagte, og de spiste uhyggelige mængder af den til kun at være 10 stk!

  Kære DiSign: Tusind tak for tipset...den havde jeg ikke luret. Jeg troede, jeg skulle riste det i en stegepande med farve! He he

  Kære Losarinas mor: Jeg ved sørme ikke helt, men jeg ELSKER at bage og at lave mad, selv om jeg synes, ligesom du en gang skrev i et af dine indlæg, at dt kan være svært at finde overskud til det om aftenen, når måltidet skal laves.

  Kære Rikke: Det er faktisk et engelsk mærke, jeg har brugt, når det gælder den grønne farve. Det er ikke flydende men en type pasta, som puttes op i cremen. Det hedder 'Wilton enterprises'. Kan fås i ALLE farver! Fantastisk. :-D

  SvarSlet
 7. For noen flotte kaker du lager, jeg er imponert! Vet du, jeg tror jeg skal prøve "stjele" denne ideen, for sønnen min har også snart bursdag og vil nok gjerne også ha en sånn fotballkake. Håper bursdagen ble vellykket, og nå er vel kaken spist opp, tenker jeg! Det er alltid litt masete og full fart i sånne barnebursdager...

  SvarSlet
 8. Kære Katrine: Stjæl du bare! ;) Ja, fødselsdage er masete, og i dag er det rigtig dagen derpå. Sønnen har sukkertømmermænd og ligger nu på sit værels og græder over, at han må i bad på et eller andet tidspunkt i dag! Jeg må le lidt...det er ikke let at have fest. I morges vågnede han halv syv - han MÅTTE bare samle alle legosættene, han fik igår. Og så var der fodboldtræning, leg med ven og siden fodboldspil med far. Da er det vel tilladt at være lidt træt? :-D

  SvarSlet
 9. Jeg er også imponert. Er så langt fra noen stor kokk eller baker selv. Ha en fin søndag (det som er igjen!)

  SvarSlet
 10. Sikke skønne kage. Jeg er særligt vild med kaptain Sabeltand, ham gad jeg godt at have severet. Jeg lavede en fodbold kage for flere år siden med vingummibamser som spillere og skumfiduser som tribuner men jeg var nu ikke så avangseret at jeg farvede kokusmel (mon ikke man bare bruger frugtfarve opløst i vand og herefter tørre kokusmelet eventuelt på lav varme i ovn).

  Mange gange tillykke med ham, jeg håber snart han kommer sig over sit sukkerchok.

  SvarSlet
 11. Nå nu læser jeg lige et noget nemmere tips til kokus farvningen ovenfor. Man bliver klog af at læse blogs....

  SvarSlet
 12. Kære Portofritt: Det har været en perfekt søndag - og jeg har til og med fået rettet en bunke med opgaver, så nu går jeg i seng med GOD samvittighed! :-D

  Kære Marina: Det lyder som en rigtig fin kage. Jeg ville egentlig have brugt norske seigmenn, der er små vingummimænd, men så så datteren disse her, og da blev det altså dem. Kaptain Sabeltann blev rigtig god, men fodboldbanen smagte meget bedre! :)

  Sønnen faldt i søvn kort tid efter kommentaren ovenfor ;)

  SvarSlet
 13. Men vilka coola tårtor! Gillar dem alla och speciellt den med fotbollsplanen.

  SvarSlet
 14. Heisan Rosa!
  For en herlig fotballkake! Det jeg ikke skjønner er hva du har brukt for å få en slik saftig grønnfarve!? Den var jo bare flott.
  Å farve kokos gjør man ved å putte kokos i en brødpose og helle grønn konditorfarve oppi og riste rundt. Såre enkelt!
  Herlig den nederste forballkaken med klubben i sønnens hjerte også! kanskje det får bli en blå og hvit kake her ved neste barnebursdag som er Sandefjord Fotballs farver.
  Når det gjelder "Boligliv" kan det kjøpes hos Narvesen. Jeg finner det kun der.
  Nå hører jeg gutta mine i porten og vi skal kjøre en tur ned til gam, søte bestemor. Endelig har vi friskeerklært huset vårt for svineinfluensa.
  Ha en fin, kreativ dag, Rosa!
  Klem fra Kaspara

  SvarSlet
 15. Kære Maria: Ja, jeg synes også, fodboldbanen er den flotteste - det er tydeligt at se, at jeg behersker dette med fødselsdagskager bedre og bedre ;)

  Kære Kaspara: Den grønne farve kommer fra en pasta produceret af de samme, som laver fodboldspillere og mål. (som du også har.): 'Wilton enterprises'. Man kan få dem i alle farver, og jeg er nu blevet officiel fan! Tak for tipset mht boligliv - det skal jeg se at få tjekket! ;) Jeg har for resten dårlig samvittighed over for dig, men jeg er utrolig træt for tiden...

  Uf, har I været hjemsøgt af influenzaen? Alle er det nu, lader det til. Jeg bliver lidt skræmt over måden, det hele er blæst op på her i Norge.

  SvarSlet