onsdag den 4. november 2009

Så har man hørt det med!


"Det bliver sådan her, om du så vil det eller ej, Majbritt!" Majken ser strengt på Majbritt, der sidder i sofaen med Karoline på skødet.
"Det kan du da ikke bare bestemme."
"Men DU kan bestemme det?" næsten råber Majken oprørt: "Du skal fandme ikke komme her og tro, at du kan bestemme noget som helst. Det tog er forlængst kørt!"
"Det er så vidt jeg ved også min far!"
"Det burde du have tænkt på noget før," Majken løfter Karoline op og bærer hende hen i kravlegården. Så vender hun sig om mod Majbritt. Hun har tårer i øjnene: "Hvis du vidste, hvor ofte han spurgte til dig..." Majken går ud i køkkenet, men kommer lidt efter tilbage: "Og hvad skulle jeg sige? Har du nogensinde tænkt på det?"
"Du behøvede vel ikke at sige noget som helst?!" Majbritt har rejst sig op. Hun står med armene over kors og ser uforstående på Majken.
"Det bliver i hvert fald sådan her. Du kan ikke komme nu og gøre krav på medbestemmelse." Majken taler med rolig og lav stemme, mens hun aer Karoline over håret. Karoline ser op på hende og smiler, så plukker hun åndsfraværende en træklods op, studerer den nærmere og giver sig til at sutte på den.
"Og hvad så med mors grav?" spørger Majbritt.
"Den bliver fjernet."
"Hvad?" Majbritt ser rystet på Majken: "Det har I måske også bare sådan bestemt?"
"Hun ligger jo ikke der alligevel."
"Hvad mener du? Er du fuldstændig gået fra forstanden? Selvfølgelig ligger hun der! Vi gravlagde vel for pokker en urne eller den har I måske gravet op igen?" Majbritt stirrer trodsigt på Majken med halvåben mund.
Majken smiler, og så begynder hun pludselig at le. Majbritt glor uforstående på hende: "Hvad er det lige, der sker? Synes du, det er morsomt?" Hun kniber øjnene sammen og ryster forvirret på hovedet.
"Jeg havde helt glemt, at du ikke ved det." Nu griner Majken højlydt, mens tårene triller nedover hendes kinder.
"Hvad?" spørger Majbritt.
"Urnen var tom!" ler Majken: "Hun har aldrig lagt der."
"Hvad er det, du siger? Hvor er hun så?"
"Hun er lige der," griner Majken og peger på en kongelig porcelænsvase i reolen ved siden af fjernsynet.
"Det er eddername løgn!" udbryder Majbritt.

4 kommentarer:

  1. Losarinas mor: Jo, den er vist god nok. Personligt blev jeg også lidt overrasket, men nu ler jeg ligesom Majken! :-D

    SvarSlet
  2. Jeg får lyst til at læse mere - du skriver rigtig godt... God aften... Bedste hilsner fra Anne Mette

    SvarSlet
  3. Kære Anne Mette: Det er som altid godt at høre fra dig, og eftersom jeg anser dig for at være litteraturekspert, så bliver jeg rævestolt og ti cm. højere af denne kommentar! hvordan går det mon med dig - har du hørt noget fra forlaget? Jeg glæder mig til at kunne have din roman imellem mine hænder og siden i bogreolen. Det bliver vel et signeret eksemplar? :)

    SvarSlet