onsdag den 26. august 2009

Dette må jeg komme i hu...


I foråret bestemte jeg mig for, at det var på tide at vende lidt tilbage til skolebænken...en bænk, jeg i grunden har savnet lige siden, jeg forlod den sommeren 2005. Faget blev tysk årsstudium, fordi jeg allerede i forvejen har beskæftiget mig en del med tysksproglig litteratur, og fordi Tysklands historie interesserer mig enormt meget. Jeg søgte, og om 14 dager pakker jeg atter skoletasken.

Pinligt nok har jeg aldrig været i Berlin, så nu planlægger jeg en tur derned sammen med en veninde, men hvad bør vi se? Hvor skal vi gå, hvis vi vil have noget godt at spise? Hvor er loppemarkederne? Vandrehjem eller hotel? Mulighederne er mange, og jeg har problemer med at få oversigt her, jeg sidder i Norge langt væk fra verdens vrimmel...

Nu famler jeg rundt i blinde på nettet, og for ikke at glemme alt det, jeg finder, præsenterer jeg det ganske enkelt her:

Jeg fandt denne side, men det virker ikke lige frem opdateret. Jeg fandt også en interessant blog af en Maybritt Hansen, som rent faktisk hedder Berlinblog, desværre er bloggen helt uden billeder. Billeder er der til gengæld at finde på Hodjas blog. Google er et fantastisk redskab, og da jeg først begyndte at lede på alle sprog, dukkede der virkelig spændende sager op:







Dette var bare et lille udvalg, af det jeg fandt om Berlin, men jeg har brug for endnu mere, så hvis der er nogen derude, der har nogen gode tips, tager jeg imod med kyshånd...
Indkommende tips:
Skulle man ikke læse kommentarene, så skrev den bedårende Fröken Skicklig dette:
Loppis - Mauerpark, Arkonaplatz Museum - Hamburger Bahnhof, Neue Nationalgalerie, Deutsche Guggenheim Theater - Volksbühne, Sophiensæle, Hebbel am Ufer, Schaubühne Fina tyger - Frau Tulpe (Veteranenstraße) Fina kakor - Napoljonskaja (Kastanienallee), Sowohlalsauch (Kollwitzstraße), Patisserie Albrechts (Rykestraße) Fina kläder - Majaco (Veteranenstraße) Fin utsikt - Berliner Dom (istället för Fernsehturm!) Fint att se i närheten - Potsdam med Sanssouci
Jeg glæder mig især til de 'fina kakor'. Men skulle jo næsten tro, Frk. Skicklig kender mig ;)

6 kommentarer:

  1. Har en liten oppmerksomhet til deg inne på bloggen min :)

    Vibeke

    SvarSlet
  2. Hei igjen du :))Vi satt og snakket om reiser i kaffepausen på jobben her i dag og da kom jeg på spørsmålet ditt om Berlin. Jeg har vært i Berlin men det er mange år siden.Og det var på klassetur da vi var 16 år gamle så det er nok store forandringer der..Men jeg hører at Berlin er et mekka for de som liker vintage-butikker :))Nå skal jeg snart pakke veska og løpe til bussen men vi blogges :)
    PS! For et koselig lite bilde du har lagt ut :))

    SvarSlet
  3. God morgen :)Så sitter jeg her med morgenkaffen igjen. Boka om Mio min mio var en av favorittene hjemme hos oss også! Dessuten er det så nyyydelig filmmusikk til den!
    Selvfølgelig leste vi om Ole Alexander også..
    Vi scandinaver har nok lest mye av både Anne Cath Vestly og Astrid Lindgren i barndommen.
    Jeg husker godt at jeg var med min mor på biblioteket og lånte en masse bøker og da jeg endelig kunne lese selv åpnet det seg en helt ny verden for meg! Jeg kjedet meg aldri! Elsket å tegne, klippe og lese..
    Datteren har blitt sånn hun også og det skal jo sies at hun har noe å slekte på. Mannen min er også en riktig bokorm. Ønsker deg en fin torsdag. Her skinner sola nesten :)
    Klemmer fra Benedicte :))

    SvarSlet
  4. Hei! Først må jeg få si tusen takk for de koselige kommentarene i min nye blogg! Du ville gjerne ha tips om Berlin, og jeg tenkte at jeg skulle få til et lite innlegg på bloggen min om Berlin før du reiser. Jeg gir beskjed når jeg har fått tenkt litt og skrevet på bloggen min.

    Guro

    SvarSlet
  5. Guro lavede et alletiders indlæg på sin fine blog: http://milchschaumdesign.blogspot.com/2009/08/den-svrt-subjektive-og-mangelfulle.html

    God fornøjelse!

    SvarSlet
  6. Jag bor både i Berlin och i Skåne/ Sverige. Det jag saknar mest när jag är i Sverige är:

    Loppis - Mauerpark, Arkonaplatz | Museum - Hamburger Bahnhof, Neue Nationalgalerie, Deutsche Guggenheim | Theater - Volksbühne, Sophiensæle, Hebbel am Ufer, Schaubühne |Fina tyger - Frau Tulpe (Veteranenstraße) | Fina kakor - Napoljonskaja (Kastanienallee), Sowohlalsauch (Kollwitzstraße), Patisserie Albrechts (Rykestraße) | Fina kläder - Majaco (Veteranenstraße) | Fin utsikt - Berliner Dom (istället för Fernsehturm!) | Fint att se i närheten - Potsdam med Sanssouci

    Jag saknar även tunnelbanan och stora supermarknader med ekologiska matvaror, mina söta grannar och mörkt bröd...

    Eftersom vi har en lägenhet i Berlin (Helmholtzplatz) kan jag inte tipsa om så mycket andra ställen att bo. Det bästa är ju att hitta något privat, hotell är ofta för dyrt om man vill bo i Mitte eller Prenzlauer Berg.

    Du får gärna kontakta mig om du behöver mer tips...

    Soliga hälsningar norrut, Juliane

    SvarSlet