fredag den 18. september 2009

Keramiske fortællinger...

Når jeg former figurer af ler, kan jeg ikke lade være med at digte indre historier om dem. Her er foreksempel en dame med bestemte meninger. Hun sidder det meste af dagen på den lokale bodega og ryger cigarer. Ikke sådan nogle damecigarer, åh nej, hun ryger de store tykke cigarer med mavebælte. Og så drikker hun øl eller likør. Gerne kirsebærlikør. Hun har en mening om alt og deler den gerne med gud og hver mand. Hun er en rigtig herlig dame med hæs stemme og sjovt tøj.
"Little China Girl"Dette er Pan. Han blev lavet på en aften. Jeg havde netop sagt mit arbejde op, og det var en så stor lettelse, at det udløste ... ja, Pan. Spørg mig ikke, hvorfor det blev Pan, men jeg er urtolig glad for ham, selvom jeg desværre knækkede hans øre kort tid efter, at han var færdig!

Dette er lidt af en dame. Hun er robust og har stærke meninger. Kommer oprindelig fra Spanien, men er nu bosat i det kolde nord, og derfor bærer hun lys.Her er nok en dame, der holder af at sidde på bodega og ryge cigarer. Hun drikker fadøl om formiddagen, likør om eftermiddagen og irish coffee henimod midnat.Dette er en kopi af en skulptur, jeg engang så i et interiørblad. Den var dog helt hvid. Jeg syntes derimod, at det var sjovt at gøre englen mørk og djævelen hvid. Lidt sådan omvendt af det gængse.Her har vi en træt dame, der bærer livets tunge vægt på sine skuldre. Hun sidder der og falder sammen, mens livet går hende forbi. Det er trist, men jeg synes alligevel, at der er noget smukt og stolt over hende.

Som I ser, er jeg mest glad for at lave damer. Sådan er det også, når jeg tegner og skriver. Mænd optager mig faktisk ikke så meget. Jeg er langt mere interesseret i de, som jeg kan spejle mig i.

God fredag til jer alle sammen. Nu skal jeg lave pizza, drikke lidt god rødvin og se Talent 2009 med min kære familie.
Vi blogges...

3 kommentarer:

 1. Men vilken fantastisk konstnär som bor i dig!!! Både konstnär och författare! Jag kände det på mig! Att du hade det inom dig.
  Jag ÄLSKAR dina lerfigurer!!!! De är fantastiska. Vilka ansikten, vilka kroppar!!!!! Superfina! Jag är helt tagen!
  Ang det du frågade om hur man får grejer sådär som jag fick så var det så att hon och jag (Hippyxic) började kommentera varandras bilder, sen började vi mejlväxla lite grann och sen en gång när hon gillade en grej som jag visade på bild sa jag att jag gärna ville skicka den till henne. Men då ville hon skicka nåt till mig och så när jag skulle skicka duken till henne kunde jag inte låta bli att slänga med en massa kul erftersom jag VISSTE att hon skulle älska allt. Och så gjorde hon samma till mig. Så vi bytte, fast det var inte uttalat från början. De andra gåvorna jag fått har bara en del läsare skickat och det känns ju jättekul eftersom det ju mycket blir en envägskommunikation, jag skriver de läser och så vill de ge tillbaka något eller visa något eller så tycker de bara att de känner mig eftersom de läser mina tankar och det är en otroligt mysig känsla att få de där gåvorna. Jag blir fantastiskt glad!

  SvarSlet
 2. Artig å se dine gamle produkter igjen...og historiene. Man får jo et forhold til det man lager, ser for meg nesehorn på savannen og flodhest med gjørme og en liten fugl sitte å synge...har vært kreativ i kveld også. Nå er det vel på tide å gå i seng...natta. Ha en god bryllups natt ;0)

  SvarSlet
 3. Jeg synes simpelthen det er så fedt at få en lille kigger ind i et andet menneskes verden på den måde som du lige har gjort her. Og jeg er helt vild med dine damer, særligt kan jeg godt li den første og den sidste.
  Jeg har også en ting med damekroppe og liv. I aften er jeg så heldig at jeg skal ud og se og høre Anne Marie Helger.
  God dag i Norge fra Rikke

  SvarSlet