mandag den 14. september 2009

Man vælger vel at fortsætte...

Hvorfor blogge? I disse dage er der en af de bloggere, som jeg rigtig godt kan lide, og som jeg fulgte i stilhed, før jeg selv skabte Rosas Roulade, der overvejer at slutte. Sådan en meddelelse er trist, og jeg har gået og rumsteret med det en stund. Alle skal jo have lov til at slutte, når de lyster, det er klart, men det er vemodigt at tage afsked med en blogger. På samme måde som det er trist at afslutte en god bog. Da kan det tage flere uger, før jeg tager fat på en ny.

Da jeg begyndte at blogge, vidste jeg ikke, hvor det ville føre mig eller hvad det ville føre med sig. Det ved jeg fortsat ikke, men jeg synes, at min blog begynder at tage form eller en retning i det mindste, selv om jeg stadig kan tænke: "Hvorfor i alverden publicerede jeg dog dette?" Længe vurderede jeg at slutte med at blogge. Jeg forfulgte mig selv med kritik som for eksempel: "Denne blog er da total pis og papir." Eller: "Hvad er det så lige, jeg tror, jeg kan bidrage med?" Men så begyndte jeg at se mig omkring og opdagede, at der er tusindvis af forskellige bloggere derude. Det mindede mig om mit første besøg i den lokale bogbus: En omkostningsløs verden med frit valg på alle hylder!

Og nu er jeg blevet afhængig af at blogge. Jeg nyder virkelig at skrive, og jeg nyder at følge andre. Og jeg ELSKER at få kommentarer, men følelesen af at min blog ikke på nogen måder er fuldendt ligger konstant i baghovedet. Det er den lille tykke dame med spyd, der hvisker onde ting i mit øre, men det gør ingenting, for hun er hjertelig velkommen, så længe kritikken er konstruktiv.

I de sidste dage har hun hvisket spydige bemærkninger om min livsførsel. "Hvad skal du studere tysk for? Hvad med den roman, der ligger på mac'en og ikke bliver færdig af sig selv? Din hovedperson keder sig uden dig! Burde du ikke puste lidt liv i hende igen? Du kan jo godt lide at blogge, men hvorfor ikke bruge det til noget mere konkret? Hvorfor ikke bruge det som en katalysator for romanprojektet? Herregud, du ved jo ikke, hvilke muligheder der ligger for dine fødder, min pige." "Hvad mener du, lille tykke dame?" Den lille tykke dame ler, så hun er ved at trille ned fra min skulder: "Det kan du jo så gå og tygge lidt på!" Og PUFF så forsvinder hun.

Jeg elsker at skrive, og jeg elsker at læse. De to ting er to af de aktiviteter, som jeg sætter højest. Jeg taber simpelthen mig selv, når jeg gør det. Og det er så vidunderligt at tabe sig selv...give slip og forsvinde ind i ordene. Så måske skulle jeg lytte til den lille tykke dame? Måske skulle jeg lade være med at have et evig fokus på det, der egentlig ikke betyder noget, og i stedet nyde de tre dage i ugen, hvor jeg har fri og bruge dem til lidt god gammeldags virkelighedsflugt? Da kan jeg blogge med god samvittighed, og I kunne få lov til at følge livet til en skribents op og ned turer. For dem er der mange af...specielt, når skrivespærren indfinder sig.

I de sidste uger har jeg hørt min hovedpersons råb om natten. Hun vil skrives...

4 kommentarer:

 1. Hei, hei Linda :))) Beklager fraværet mitt de siste dagene! Når jeg ser nedover siden din ser det ut som om det har gått mer enn noen dager hihi!! Skal si du er godt i gang med bloggingen ;)Nå skal du høre at jeg er i full gang med ny blogg..Mistet helt motet de første dagene etter tullet til bloggagratis..Men pyttsann! Det hender da verre ting her i verden enn å måtte bytte portal. For øyeblikket er jeg riktig glad og gleder meg til å begynne på nytt..Strever veldig med å få layouten på plass..Jeg er perfeksjonist og gir meg ikke før jeg føler at bloggen er 100 % meg :) Kommer tilbake med den nye adressen når den er på lufta. Den lille tykke damen du har på skulderen kjenner jeg godt nok til jeg også! Søsteren hennes har bodd på min skulder hele livet og jeg er riktig lei av pratet hennes..Tror de fleste kvinner har en sånn liten djevel på skulderen :)
  Ikke høre på henne du :))
  Kommer snart tilbake med den nye adressen min..
  Ha en fortsatt fin dag Linda! Klemmer fra Kardemomme :))

  SvarSlet
 2. Hei Rosa (som tydeligvis heter Linda;)
  Takk for kommentarene dine på min blogg for en stund tilbake. Jeg er som deg, en kommentar varmer veldig - for da ser man at noen faktisk har lest, og kanskje liker, det du har skrevet.

  Jeg kjenner meg ellers veldig igjen i dine interesser. Ikke nok med at vi tydelig har lignende bakgrunn (jf undervise i historie), men vi har visst også noen like interesser; som interiør, og det å lese og skrive.

  Får dessverre ikke lest i nærheten av så mye som jeg gjerne skulle ha gjort. Det er hele tiden så mye annet. Tror nok du har kommet lenger enn meg når det gjelder realisering av skriveinteressen, i og med du har en romanperson som roper på deg. Jeg synes så absolutt at du skal høre på henne. Jeg synes også at du skal fortsette å blogge.

  Har også hatt den samme følelsen som deg når det gjelder egen blogg; av og til en ekkel følelse av at det hele bare er middelmådig vissvass og uinteressant for andre. Da hjelper det med en og annen positiv kommentar. Men i bunn og grunn blogger jeg fordi jeg liker det. (Og kanskje fordi jeg har blitt en liten smule avhengig;)

  Lykke til med skrivingen!!!

  SvarSlet
 3. Har varit inne här å kikat med jämna mellanrum utan att lämna kommentar (skäms...). Du har så fina inlägg, har verkligen satt pris på att läsa din blogg! Hoppas innerligt att du fortsätter blogga men också att du släpper ut din "indre litterat".

  SvarSlet
 4. VAd jag känner igen mig!!!! OCh vad spännande med din roman!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Oiiiii!!!!
  Du FÅR inte sluta blogga. Jag förbjuder dig! Allvarligt. Här har jag precis hittat en blogg som uppfyller mina krav på både läsning och härliga bilder. Störtsköna bilder. Jag vill ha din härliga blandning. Det är nåt som jag tycker så mycket om hos dig...det mixade och det lite oväntade. Hoppas hoppas du lyder mig! :D
  Jag har bloggat i tre år och många ggr ifrågasatt mig själv och mitt bloggande. Är jag så i behov av bekräftelse och att bli sedd att jag måste blogga. Men så knuffar jag bort de tankarna. Jag älskar att skriva. Jag älskar att fota. Här får jag ett medium där jag kan göra båda och samtidigt ha några som läser och tycker om det jag gör. Vad kan det vara för fel med det??? Varje gång jag tänkt sluta har det varit de snälla fina kommentarerna som gett mig ny energi. När plötsligt en hel hoper människor säger "nej sluta inte, jag behöver dig"-då blir jag lycklig. Det spelar ingen roll om det då är ett bekräftelsebehov. Har jag det så har jag väl det. Jag drömmer också om att publicera en bok. Har dock ingen färdig historia som du. Mina drömmar är lite annorlunda. Men jag känner igen mig i tankarna om att bloggandet tar tid från det. MEN jag har vässat mitt språk tränat mig att utrycka mig i skrift och fått en lätthet i mitt skrivande som jag aldrig skulle fått om jag inte publicerat så många inlägg.
  Snälla sluta inte blogga! Jag behöver dig! Du inspirerar mig! Kram ! P

  SvarSlet