tirsdag den 29. september 2009

Majken har sikkert Fisker Thomas hængende i stuen...lidt for sjov og lidt for at irritere Majbritt!


I dag har jeg så valgt IKKE at levere den tyske oversættelse, som var min indgangsbillet til eksamen i tysk grammatik og fonetik til november. I stedet fokuserer jeg på 'Majbritt' eller rettere sagt storesøsteren Majken.

For at kunne "skrive Majken" må jeg mane hende frem. Jeg tror, det er vigtigt for mig, at de personer, jeg skriver om, findes et sted inde i mig. Majken. Hvor finder jeg mon hende? Jeg hverken ryger eller er gift for anden gang. Men jeg har alligevel fundet den perfekte link: Suzi Quatro! Jeg sad og funderede over, hvilken musiksmag denne Majken mon havde. Dette, fordi jeg har fundet ud af, at musik kan fremkalde de utroligste følelser i mig - fortrængte eller bare glemte følelser. Som nævnt i et tidligere indlæg sværmer Majken for dansk musik så som Big Fat Snake og Poul Krebs, men for at jeg skal kunne sætte mig ind i Majken, må musikken på en måde kunne fremkalde min indre Majken. Kan I følge mig?

Derfor er jeg begyndt at høre Eldorado med Jørgen de Mylius på P4, og da var det Suzi Q dukkede op, og jeg blev bare Majken. Jeg var et helt andet sted og mindedes pludselig en Glamrock festival med Suzi Q for mange år siden...ved vesterhavet, selvfølgelig ;) Det var simpelthen så fantastisk, og det slog mig, hvor højt jeg i grunden elsker denne Majken, og hvor taknemmelig jeg er for, at hun er blevet en del af mit liv lige nu!

Så nu hører jeg Suzi Q morgen, middag og aften, imens jeg forsøger at finde en god åbning. I kender vel alle sammen Suzi Q? Ja, jeg spørger, fordi det viste sig, at min norske mand aldrig havde hørt om damen! Jeg hører disse lige nu: Stumblin' In, If You Can't Give Me Love og She's In Love With You

Jeg skulle virkelig ønske, at jeg kunne få fat i den Eldorado-box, som Jørgen de Mylius konstant omtaler i Eldorado. Det virker som om, at den er spækket med musik, som Majken/jeg holder af. Hver gang han spiller noget fra den, bliver jeg fuldstændig ekstatisk - jeg bliver (hvor uhyggelig det end lyder) Majken og får lyst til at ryge 30 smøger og ikke drikke andet end kaffe! For at være helt ærlig, så bliver jeg ustyrlig glad... Er der mon nogen af jer derude, der ved, om denne box kan købes?

Forrige gang, jeg forsøgte at skrive 'Majbritt', fandt jeg aldrig Majken. Dermed fik Majbritt ikke den nødvendige modpol. Hun blev stående irriterende alene uden refleksion. Med Majken inde i billedet bliver Majbritt belyst på en anden måde. Hun afsløres, og det er fint. Jeg har selvsagt stor sympati for Majbritt. Stakkels pige...hun er jo så usikker, men jeg er alligevel nød til at blotlægge hende. Det bryder hun sig ikke om, men sådan er det bare. Det er min mission. Puh, nu smækker hun med døren i mit højre hjernekammer!

Så er spørgsmålet, om romanen skal fortælles i første person eller tredje person? Lige nu forestiller jeg mig, at den skal skrives i jeg person, men at både Majbritt og Majken skal komme til orde. Men åbningen... I en lufthavn... Og hvad er der med de forældre?

Hjernen arbejder så meget bedre nu, hvor den ikke har dårlig samvittighed mere...

10 kommentarer:

 1. Åhhhh.... du sender mig direkte ind på mine søskendes værelser med Suzi Q plakater og musik, vinylplader, brunt fløjlsstof og brune vægge og rød hof-hund og orange og gasolin og shubidua og og og... hvor var det skønt at være barn i 70erne!
  :-)

  Jeg googlede lige eldoradoboxen, og det ser ud til den kan købes i DR's netbutik - hvis det er den?
  http://netbutik.dr.dk/default.aspx?c=Item&category=195&item=5597

  SvarSlet
 2. Lotte: TUSIND TAK - Du er eddername god til at google eller også er jeg bare helt elendig!!!

  SvarSlet
 3. P.S: Majken har også en del fællestræk med mine søstre ;)

  SvarSlet
 4. Jeg læser, og tænker på om du ved siden af dine Majken-Majbrit indlæg på bloggen skriver på en bog, el er du bare ved at kaste en masse bolde i luften som du så kan gribe senere?? Jeg er nysgerrig.. Hvordan fungerer den her proces? Jeg bliver selv lidt spændt når jeg læser, og tænker nårhhh aha det er hende Majken...!! :)

  SvarSlet
 5. He he he Rakel, det er jo lige det, jeg gør - altså skriver på en roman! :-D

  SvarSlet
 6. Ja, men det jeg mener er, at så skriver du sideløbende med dine indlæg på bloggen?? Altså at du bruger bloggen undervejs til at samle nogle tråde og ideer som du så sætter videre i bogen?? :)Jeg vidste godt at der er en roman i sigte, men kan godt se, det ik helt fremgår af det ovenfor.. Måske jeg ikke lige får mig formuleret rigtigt... ;)

  SvarSlet
 7. Det er sgu så spændende at følge dine tanker :-)

  SvarSlet
 8. Rakel: Jamen, da har du forstået det hele! Jeg skriver på bloggen for at få hul på mine skrivespærrer! Jeg håber ikke, at det gør noget, men det er bare så forløsende, at jeg ikke kan stoppe! :-D

  Losarinas mor: Takker og nejer!

  SvarSlet
 9. Är det romanfigurer? SPännande!

  SvarSlet
 10. Det här är så rolgit att läsa! Dina tankar om hur boken ska komma till. Tänk vad många beslut det är att ta och sen följa besluten. Jag läste en bok nyligt som jag tyckte mycket om. Den är skriven av Cilla Naumann och heter Vad ser du nu. (Svensk, vet inte om den översatts till danska eller norska...läser du helst på dansk eller norsk?) Hursomhelst är den skriven i jag form men jaget växlar från en väninna, en make, en far och en dotter som alla har en nära relation till den kvinna som boken handlar om. Hon är alltså lekkamrat/väninna, fru, dotter och mamma till dessa som skriver om sina liv i närheten av henne. Fascinerande bok och ovanligt grepp.
  Jag längtar tills din roman kommer ut. Då kommer jag att känna Majken oc Majbritts "mamma". :D:D:D:D Skynda dig att skriv nu då!!! Vill läsa juh! Och jag minns Suzi Quattro men hade glömt henne tills nu!

  SvarSlet