søndag den 20. september 2009

Maskulin bliver en lagkage nu sjælden...


I går havde manden i Villa Rosa fødselsdag, så jeg bestemte mig for at forsøge at bage en maskulin fødselsdagslagkage. Hvor mange maskuline kager findes der egentlig? Jeg forestillede mig, at blå konditorfarve ville give kagen det perfekte maskuline look (Ja, og her har Persilja FULDSTÆNDIG ret - farver har deffinitivt intet med køn at gøre!!! Tak, for den opvågning, Persilja :-D), men da jeg nærmede mig pyntningen, da tog det feminine fuldstændig over, og resultatet blev som følger.

Det sidste billede blev taget på en snavset tallerken, fordi det først lykkedes at få kagestykket til at stå på højkant i anden omgang ... eller var det tredje?God søndag...


14 kommentarer:

 1. Jag kan inte låta bli att bli lite GLAD för att du som tänker så mycket också trillar i den där typiska genustänkandet.:D "Maskulina färger" HALLÅ! Knock knock! Nån därinne? Vadå maskulin färg och feminint? Det är precis det där vi ska sluta med, ge saker färger och egenskaper ett genus. Det finns bara färger. Inte killfärger och tjejfärger. ;D Det VET du ju, men du glömde bort. Eller hur? ;D;D;D Jag trillar själv i dessa fällor hela tiden fast jag verkligen försöker låta bli.

  SvarSlet
 2. Glömde säga att den snygga kakan såg jädrans GOD ut och jag skulle blivit glad oavsett om jag har snopp eller ej, mouhahahah!

  SvarSlet
 3. Hei Rosa!! Var det den kaka vi gikk glipp av i går....øv.øv. Syns det manglet noen lys her...var det ikke 36? Kommer du?? Klem :0)

  SvarSlet
 4. hei rosa -
  gratulerer med mannens bursdag..
  og wow - for en kake..helt herlig-herlig...
  skjønn blåfarge...smakte det fortreffelig også..?
  ..ha en fortsatt skjønn søndag -
  moaklem

  SvarSlet
 5. Ha ha ha Persilja, det er sandt!! Og som netop har gjort et STOOOORT nummer ud af at fortælle mine børn at der IKKE findes pige- og drengefarver!!! Åh herregud, hvor er jeg dog ødelagt af samfundet!!! ;)

  SvarSlet
 6. Heeeelt fördärvad!!!!! :D:D:D

  SvarSlet
 7. Men herlighet!!! Mens jeg har knotet noe forferdelig med å stille klokka på bloggen, forsøke å lage en header og igjen forsøke å få tekst mellom bildene har du bakt en blå kake, skrevet verdens leeeengste og flotteste innlegg og lagt ut bilder på de mest fenomenale keramiske figurer jeg har sett på lenge! Din manns kake ble helt utrolig og jeg er sikker på at han ble fornøyd :))
  Jeg leste en undersøkelse om barn og farger.
  De hadde lagt ut mengder med leketøy og klosser i forskjellige farger til barn mellom 0 og 5 år i forskjellige barnehager. Hun som skrev doktoravhandlingen om dette oppdaget (som forventet?) at 9 av 10 jenter plukket ut de mest myke og pusete lekene og valgte klossene som gikk i rosa og rødfarger mens gutta valgte farger i blått og forsynte seg med biler og leker med hjul på. Interessant lesing men ikke så uventet. Hos min bror som har to jenter ble det praktisert innkjøp av biler og tog og få dukker men bilene ble stående urørt. Jeg tror det ligger ting i genene enten vi vil eller ikke og det hjelper visst ikke å holde igjen heller ;)
  Få menn vil nok velge seg rosa som farge så jeg tror tross alt at en blå kake passet til mannen din hihi!! Sånne diskusjoner er morsomme men det er litt vanskelig å få med alle detaljer i en kommentar..
  Har glemt å kommentere at jeg nok skrev ordet fantastisk feil i farten men fabtastisk var da et flottere og mere beskrivende uttrykk hihi!!!
  Jeg skriver en del feil når jeg blir ivrig. Fingrene løper på tastaturet og plutselig har jeg publisert uten å lese korrektur..huff!
  Særlig inne hos deg fordi jeg nok skriver de lengste kommentarene her inne ;)
  Du lager noen eventyrlig flotte figurer. Så moro å skape forskjellige skikkelser! Pan var flott! Synd at øret hans brakk!
  Her bakes det julekaker..av alle ting! Hihi!!
  Men datteren er forkjølet og spurte om hun kunne få lov til å bake noe som heter Drømmer. Hennes favorittsmåkaker og vi baker de egentlig til jul men jeg sa at det var greit.
  Så her lukter det jul i huset mens jeg strever og kaver med å få bloggen min til å bli MEG..puh!! Ha en fortsatt glad søndag og så titter jeg innom igjen snart! Klemmer fra Kardemomme :))

  SvarSlet
 8. Tillykke med manden!! Fantastisk lækker, blå og maskulin kage.. Hvad man ikke gør for de kære mænd! Den smagte garanteret godt.. ;)

  SvarSlet
 9. Läste Kardemummas kommentar och kan ju inte låta bli att nappa på kroken! :D Du vet ju att jag brukar tänka och klura på detta Kardemomme! :D
  Jag tror att varför pojkarna och flickorna gjorde som de gjorde inte är så mycket genetiskt utan uppfostran. Som vuxna har vi redan som spädbarn fört pojkarna mot pojkavdelningarna och gett de "pojkleksaker" och flickorna har vi gjort motsvarande med. Omedvetet överför vi vår uppfostran på dem. Vårt sätt att tala till flickebarn är annorlunda mot hur vi talar till pojkar till och med när de är i späd ålder. Det finns det också undersökningar på. Om man inte vet könet blir man rådvill och vet inte riktigt hur man ska vara mot barnet. Det är så djupt rotat i oss detta tänkande. Så jag tror faktiskt inte att det är genetiskt så att pojkar väljer bilar och att män inte väljer rosa för att de inte gillar det. Det är en starkt präglad uppfostran och vi "moderna" medvetna människor gör det också hela tiden. Jag också. :D Det är präglat så hårt i oss att vi inte ens tänker på det. Det är oerhört svårt att komma åt men det är intressant att försöka se sina egna misstag och invanda beteenden. Jag säger inte att det är fel att flickor leker med mjuka saker och pojkar med bilar, jag vänder mig bara mot att det skulle vara medfött. Kul med detta!!!! Älskar genustänk!

  SvarSlet
 10. God morgen :))Har ikke tid til å kaste meg ut i en lengre kommentar nå men kom på at jeg kom over den plakaten du ønsket deg av Wiinblad på nettet i går! Sjekk denne linken:
  http://www.shop.plakatmuseum.dk/product_info.php?products_id=504&sessionid=ba1d64f6d7a02bea2612c229aba5170c
  Ha en fortsatt fin dag :))

  SvarSlet
 11. Men ÆSJ!!! Så dumt at det ikke var riktig plakat!! Tenkte jo å leke julenisse jeg nå :))
  Jeg bestilte plakaten Den lille havfrue fra samme sted. Har lagt den ut på bloggen i sidemargen og synes den er så fantastisk vakker! Tror det kommer til å bli faBtastisk ;)

  SvarSlet
 12. Du kan trygt bestille fra dette stedet!
  Koster kun kr.37,- i porto :D
  Jeg har bestilt et par plakater derfra før og de er dessuten veldig raske! Passer bra for en utålmodig sjel som meg ;)Synd at det ikke var riktig plakat som du ønsket deg men jeg holder øynene åpne! :)

  SvarSlet
 13. NEJ en vild kage, den er jo helt vild sjov. Tror da jeg må lave sådan en til min mands fødselsdag, han vil få en chok, den gamle mand (han blir hele 26år ;) )

  SvarSlet
 14. for en fin kake!! og for en fin blogg! tenk at jeg ikke har oppdaget deg før!

  SvarSlet