torsdag den 3. september 2009

Mer offentlig kunst, tak!
De, som stikker indenom min blog med jævne mellemrum, ved, at jeg er begyndt at studere - igen! (Ja, nogen af os bliver aldrig færdige.) Jeg troede først, at jeg skulle starte næste uge, men så viste det sig, at det ene fag startede i mandags, så jeg hastede mig afgårde til kundskabens borg: Høgskolen i Østfold, afdeling Remmen, Halden. Det er et relativt nyt byggeri, og jeg er allerede VILD med det. Det er et betonbyg, men indvendig er der vægge i gul, grøn, lyseblå etc. Og hvad bedre er...der er kunst! Og ikke bare sådan noget traditionelt vi slænger-lige-et-stort-maleri-op-her-kunst, næh nej, her taler vi om kunst, der overrasker ved sin blotte placering.

I rummet udenfor vinduerne er der enkelte steder lavet nogle artrium, som man har valgt at udsmykke. Høgskolen udskrev en konkurrence med 7 vindere, og igår fandt jeg to af dem.
Jeg blev simpelthen så glad - ja, nærmest lykkelig, da jeg lidt sløv kikkede ud af vinduet, og pludselig så et træ, der lignede noget fra mine børns duplo-sæt! Er det ikke herligt? Og ser du puden på bænken? Skønne kunst...tror jeg gik fra halvsur-rynket-midt-i-trediverne-dame-med-bad-hair-day til charmerende-smilerynket-ungdommelig-kvinde-med-umådelig-stor-udstråling bare ved at stå og betragte dette herlige arrangement!

Her ser I noget af den melankolske hund...er den ikke udtryksfuld?
Den hænger der og vil sikkert gerne ind og være en del af det pulserende miljø. Blive klappet af studenter og kløet af lektorer...
Det mest geniale ved hunden er, at den er dobbel, idet den reflekteres i vinduerne på siden af bygningerne...sådan opdagede jeg den. Hvad er dog dette?, tænkte jeg, og da jeg så endelig fandt hunden, følte jeg mig et kort sekund som en af slaverne i Platons hulelignelse...

3 kommentarer:

 1. Hei kjære Linda :))Ser at jeg startet en debatt etter presentasjonen om deg på min blogg..Mange henger selve identiteten sin på valg av yrke og studieretning..Jeg finner din yrkesretning meget spennende så det var vel derfor jeg tok det med i presentasjonen din ;)
  Over en kaffekopp ville jeg nok ha hengt meg på en mer feministisk vridd diskusjon om blogging men i og med at alt som skrives på nettet er offentlig holder jeg litt tilbake på enkelte meninger..Er litt feig sånn men holder meg på den smale sti her i bloggbyen ;)
  Men den flotte hunden er det lov å kommentere :)) Jeg elsker slike uventede installasjoner!! De gjør at jeg får lyst til å bli kjent med kunstneren. Dette mennesket KAN jo ikke være et A4 menneske..Ser for meg en glad og frodig kunstner med masser av humor og som byr på seg selv :)))
  Offentlig kunst er viktig! Våre felles rom skal selfølgelig pyntes de også!
  Må ned å hente meg litt mat i kantina før den stenger men ha en herlig dag videre! klemmer fra Kardemomme :))

  SvarSlet
 2. Kære Kardemomme, nu er jeg både flov og lidt ked af det. DU har ikke gjort noget galt i at nævne min uddannelse på din blog, det var mere mig, der blev flov over, at JEG havde fremhævet dette ved mig selv i min profil! Se kommentar inde hos dig selv ;)
  Rosa

  SvarSlet
 3. Hihi!!! Linda!!! Du er akkurat som meg..Livredd for å tråkke noen på tærne. Kommunikasjon er vanskelig nok når man sitter overfor hverandre og snakker..Hvor vanskelig er det ikke da når man kun skriver til hverandre og ikke får med tonefall og mimikk!!
  Og ikke engang kjenner hverandres personlighet!
  Kjære deg, jeg forsikrer at jeg ikke er en person som verken blir fort sur eller fornærmet :))) Du er like redd for å såre folk som jeg var den første tiden i bloggbyen ;)Jeg sendte også beskjeder om at jeg håpet at ting ikke ble misforstått.. :))
  Det jeg liker med bloggen din er at den har en nerve om du forstår! Jeg leser mellom linjene at du er våken og reflektert og ved dine meningers mot! Det er det jeg liker så godt, ved siden at jeg skjønner at vi has samme syn på mange ting! Slapp helt av kjære deg! Kan ikke få understreket dette nok!! God klem herfra :))

  SvarSlet