fredag den 16. oktober 2009

Det muntre køkken!

Kan I huske, at jeg smadrede vores køkkenvask? Jeg skrev om det i et tidligere indlæg. Det var sidste år i julemåneden. Den december måned hvor alt bare gik i vasken - bogstavelig talt. Men nu er vasken fin igen. Den store revne er dækket med de smukkeste sten, og vasken er blevet et glad og dekorativt indslag i vort køkken. Bedøm selv:10 kommentarer:

 1. God morgen får jeg vel si! Jeg er hjemme med sykt barn i dag og er sant og si ikke helt i form selv heller.Frykter at det er influensaen som har funnet veien til vårt hus men håper den ikke skal trives her slik at den finner veien ut herfra svinaktig fort..Har spist litt frokost og slått på skjermen mens datteren sitter med boken sin under dyna i sofaen.
  Jeg håper du får lyst til å lese Banana..På tross av et enkelt navn er dette en dyp bok om eksistensialisme. Virkelig, virkelig verd verd å bruke litt tid på..På engelsk er tittelen "Kitchen" om du foretrekker det.
  Jeg HAR lest Christiane F: Leste ikke hele Europa denne boken på 70-tallet tro? Jeg var også innom de narkomane en periode og det poppet opp bøker som dette nedover hele kontinentet. Var ikke Christiane tysk tro?
  Boken gjorde veldig inntrykk på meg! Menner bestemt at den ble filmatisert og at jeg så filmen også. På norsk kom det lignende bøker som "Hard asfalt" og "Tankene mine får du aldri" som handlet om narkotika og prostitusjon. Jeg tror det må ha vært "moter" innen litteraturen også. Jeg er sånn at jeg alltid forsøker å titte på hva folk leser når jeg ser de sitter med en bok på bussen eller T-banen..Uttrykket "Vis meg bokhylla di så skal jeg si deg hvem du er" har noe for seg :)
  Men jeg leser utrolig mye forskjellig.
  Hadde dilla på Liza Marklund en periode, så var det Anne Karin Elstad og bøkene om Lena og hennes konfliktfylte ekteskap. Hodet mitt er så fullt av leseropplevelser at det vil ta tid å sortere. Men jeg har definitivt lest mye "kvinnelitteratur". Har likt å lese om sterke kvinner og en favoritt er Madame Bovary av Gustave Flaubert. At en sånn bok kan ha vært skrevet av en mannlig forfatter på 1800-tallet er jo enestående i seg selv! Har du lest den tro?
  Vi har maken kjøkkenvask ser jeg :))
  Jeg er redd for å knuse min men nå ser jeg jo hvor fint det kan bli likevel så da kan jeg jo slappe litt av..Vasken din ble jo helt FRANSK!
  Den ble jo finere nå jo! Hvordan i all verden klarte du å få til dette tro?
  Hilsen Momme :))

  SvarSlet
 2. Åååå så det går att laga!!!!! Så super duper snyggt det blev!!!!!! Jag har den diskhon i stugan och väntar bara tills jag eller ngn annan kraschar den med gjutjärnspannan!!! Då ska jag göra så där för det var ju tusen ggr snyggare!!!!! Du är en sann konstnär!

  SvarSlet
 3. Hej...svarer jer alle sammen senere...må bare skynde mig en tur til byen...

  SvarSlet
 4. Det er den smukkeste køkkenvask , jeg nogensinde har set !

  SvarSlet
 5. Momme: Christiane var tysk, og i filmen er hun til koncert med Bowie, for det var i den periode, hvor han boede i Berlin, og dermed lærte jeg Bowies musik at kende.
  Du skriver noget meget interessant: det her med litterære moder. Det er klart, at der findes moder inden for litteraturen. Her kommer min uddannelsesbaggrund selvsagt op i mig, og jeg tænker, at det hænger sammen med de strømninger, der ellers findes i samfundet. Socialrealistisk litteratur blev moderne i 70'erne, og det hænger jo fint sammen med alle de øvrige strømninger i samme periode. Lige nu er vi inde i en helt anden periode, men det er jo en anden sag!

  Og nu til noget pinligt: Jeg har aldrig læst Madame Bovary!!! Det er HELT og ALDELES sandt! En kvinde med hysteri...og jeg har ikke læst den! Den er selvfølgelig at finde i Villa Rosas bibliotek, men ... Men jeg har læst så mange andre bøger! ;)

  Jeg tror, du har ret i, at man kan "læse" meget ud af en bogreol. Jeg er den type, der ikke har fjernet de mere pinlige bøger som for eksempel Hulebjørnenes klan. De tre første bøger står i min bogreol, selvom jeg gik død, før jeg kom til den tredje. Men de skal stå der og minde mig om den læseglæde jeg erfarede, da jeg læste det første bind. Sådan er det med mange af mine bøger - de er en smule pinlige, men én med kendskab til litteratur kan helt sikkert "læse" mange interessante ting udaf min bogreol netop pga alle de mange underlige bøger, der ikke helt hører sammen med de mere avancerede litteraturvidenskabelige teoribøger he he.

  Og så vasken - du kan rolig tabe en jerngryde op i den! ;) Det, vi gjorde, var følgende:

  Vi fyldte silikon i sprækkerne (ja, der var flere). Derefter smurte vi et tykt lag membram i bunden af vasken. Dernæst lim, mosaikfliser og så fugede vi den. Nu skal den bare lakkes med en speciel lak for våde flader!

  Hyg dig med taco og rødvin, Momme, for det står vel på menyen hos dig. Og her...ja, det er også det sædvanlige! :-D

  SvarSlet
 6. Ikke SÅ rart at du ikke har lest Madame.. da ;)
  Mine venninner leste den heller ikke selv om jeg anbefalte den..Jeg synes ikke Madame.. var hysterisk..Hun bare kjedet seg så forferdelig som finere frue. Hun var en fri sjel som ble bundet opp i et altfor trangt ekteskap og det endte med utroskap og selvmord men jeg forstod henne hele veien jeg :)Jeg hadde heller ikke holdt ut som finere legefrue hihi!!
  Jeg husker ikke om jeg oppdaget Bowie i Christiane F-perioden..Har heller en følelse av at han har vært der bestandig selv om dette ikke stemmer. Jeg oppdaget Ziggy Stardust og etter det var jeg solgt! Kjøpte alt som kom ut av Bowie men dette første albumet står for meg som det beste noensinne! DET var 70-tallet det. Jeg kjøpte avisen New Musical Express og bestilte plater fra en butikk i London. Så satt vi i kjellerrommet hos venninnen min og spilte musikk og skarvlet. Og strikket oss bikinier i ullgarn som selvfølgelig klødde noe
  så inn i hel..te at vi ikke kunne bruke dem haha!!! Deretter malte vi skoene våre som hadde en såle av strå med låvemaling med det resultat at de mugnet fordi de aldri tørket..
  Gud så mye moro vi hadde :))
  Vi er nok inne på en annen litterær bølge nå..Interesssant at du er enig i disse strømningene men så tenker jeg at det er lettere å se disse stadiene i ETTERKANT! Vanskelig å se når man står midt opp i ting synes jeg..Hadde du spurt hadde jeg antagelig bare kunnet nevne dette tiårets forfattere uten å kunne relatere det til samfunnssvingningene. Om et par tiår kommer vi til å huske tiden da vi blogget og vil fnise av dette..Teknologien vil se annerledes ut og det vi holder på med nå vil være far-out.
  Hjelp så lite man får sagt og vanskelig det er å komprimere tankene sine på et kommentarfelt men vi kommer da framover likevel Linda ;)
  Jeg leste også første og andre bind av hulebjørnens Klan men så falt jeg av midt i 3 bind. Mannen min hadde disse bøkene og han mente jeg ville like dem bl.a fordi første bind omhadlet bruken av planter og urter i stor grad og jeg lot meg virkelig rive med og elsket boken. Men så mistet jeg altså gløden på 3 boken..
  Jeg kan ikke si at jeg håper at vasken vår skal sprekke men skulle det skje vet jeg ihvertfall at det ikke blir noen krise. Takk for oppskriften! Deres vask ble kjempeflott!
  Må bare nevne en bok om en kvinne jeg faktsik synes er litt hysterisk. Vigdis Hjort sin roman: Drama med Hilde..Lest den? Eller andre bøker av samme forfatter? Momme :))

  SvarSlet
 7. Jo Momme, det ER pinligt, at jeg ikke har læst Madame B, siden den er obligatorisk indenfor ALLE litterære kredse, og altså også på litteraturvidenskab. Men jeg valgte Julie eller Den nye Heloise af Rousseau i stedet for, og jeg husker INTET af den. Det var tysk litteratur, der fangede mig. Måske pga min opvækst med Silas og Christiane F? He he he Nå, men da jeg læste Processen af Kafka, var jeg frelst. Den var bare helt formidabel. Jeg tror aldrig, jeg bliver færdig med den. Nogen gange leger jeg med tanken om, hvis jeg skulle rejse til en øde ø, hvilken roman ville jeg da vælge. Det måtte nok blive Processen. Den kan læses på titusind måder, og alligevel finder man ikke helt udaf, hvad han egentlig mener!

  Det er altid vanskeligt at gennemskue sin egen tid, men det er noget af det vi beskæftiger os med i litteraturvidenskab - forsøger i hvert fald. ;) Men der er jo hele tiden noget nyt påvej. Her i Norge ser man maget disse forfattere, der skriver om livet i 30'erne. Frustrationen og frit valg på alle hylder, der vist alligevel ikke var så fantastisk, som vi drømte om, at det skulle være i 80'erne og 90'erne.

  Jeg er jo et barn af 70'erne, men jeg husker bedst 80'erne. Skakbræt frisure, bluser på vrangen - rød, sort og hvid. Og pandebånd og Michael Strunge. (Dansk digter). Og og og...og så kom Wham! Men jeg var nu mest vild med The Cure, men af og til dansede jeg go go ;) Og Nena, og Falco, og og og Puttin' on the Ritz. Husker du den? Og melodi grand prix! Det var tider.

  Vigdis Hjort...jeg har virkelig givet hende en fair chance, Momme, men jeg ved ikke, hvad det er, jeg får i hvert fald ikke læst hende. I stedet storkoste jeg mig med Uris De beste blant oss. Og min yndlings-norske-roman er Pynt af Torgrim Eggen. Har du mon læst den?

  SvarSlet
 8. Jeg har også danset til Puttin' on the Ritz hehe!! Jeg har singleplaten av den! Kjøpte massevis av singleplater på den tiden..Brukte alt jeg hadde av penger på musikk og fulgte nøye med på listene nedover i Europa..Jeg var nok mest fan av tungrock..Likte Deep Purple,Uriah Heep Nina Hagen, Marianne Faithful..Åååå som jeg spilte Truth bitter truth! En fantastisk låt og jeg digget virkelig Marianne..
  Dessuten spilte jeg T.REX og gråt da Marc Bolan omkom i en bilulykke. Har også vært stor fan av Lenny Kravitz. Herlige minner alt sammen :)) Jeg har lest PYNT jeg også! Og likte den utrolig godt! Godtet meg virkelig da den fise-fine interiørarkitekten falt for den bohemske nabodamen..Hilal var ikke så bra. Har aldri fullført den boka. Jeg har ikke elst den boken av Helene Uri som du har lest men jeg har lest Honningtunger og den var flott!
  Lurer på om en mann hadde skjønt undertonene i den boka! Fantastisk skrevet. Da jeg leverte den tilbake på biblioteket så damen bak disken på meg og kommenterte boken! Hun syntes den var fæl sa hun..Mente nok at den var SLEM!Da jeg sa at jeg likte den godt og ville lese mer av Uri smekket hun med tunga og så på meg som om jeg skulle være forgiftet hihi!
  Vet du at jeg har heller ikke lest Prosessen!
  Jeg har vært i Praha et par ganger og drukket kaffe utenfor Kafkas hus men aldri lest boken..! Tror ikke jeg har forsøkt heller. Har sett den for meg som nærmest uleselig men jeg fikk jo lyst til å låne den på biblio nå!
  Det får bli mitt neste prosjekt!

  SvarSlet
 9. Hvis du ikke har læst noget af Kafka, synes jeg, at du skal begynde med Forvandlingen. Det er en lille fortælling, der giver en fin introduktion til det kafkaske univers ;) Den bliver jeg heller aldrig færdig med. Bliver i grunden aldrig færdig med Kafka. Er for anden gang i livet gået i gang med hans dagbøger.
  Uri er ikke rigtig accepteret i de såkaldte litterære kredse, og et eller andet sted synes jeg, disse kredse er frygtelig snobbede. Der findes en tid for alt, og hvis jeg skal hygge mig med en god bog...sådan rigtig hygge mig og bare slappe af, så er det jo ikke Kafka jeg sætter mig i lænestolen med. Da er det en gedigen hyggeroman. Jeg læste Nynne-bøgerne (dansk eksempel på Bridget Jones) med STOR fornøjelse. Lo højt op til flere gange, En enkelt gang vækkede jeg faktisk manden med mit latterbrøl. Og så var jeg selvfølgelig så dum, at jeg insisterede på at indvige ham i morskaben = jeg læste højt, men ved du hvad Momme? Det kan man altså ikke byde en søvndyssende mand - han fattede jo ikke en meter ;) He he he, jeg ler, når jeg tænker på passagen. Det var en beskrivelse af Nynnes mor, og pludselig så jeg bare min egen mor! Ha ha, hylende morsomt.

  Musik er et fantastisk middel til at bringe glemte følelser frem. Jeg har noget med Led Zeppelin. De repræsenterer virkelig en svunden tid for mig. Jeg var 16 år, nyforelsket og 'Stairway to heaven' var den ultimate sang. He he he, ja, det var den gang. Jeg har også noget med Thunder road af Bruce Springsteen. Og hvad med (You look) Wonderful Tonight af Eric Clapton? For ikke at snakke om Easy med Faith No More! Åh, de minder... Og så er der selvfølgelig alle de danske sange! Dansk musik! DET vækker minder. Og De Lillos. De minder mig om den første tid på Blindern. Og Suede...nu glemte jeg næsten Suede. De minder mig om studiestart på litteraturvidenskab. Ha ha ha, du skulle have set alle de begavede og håbefulde unge mennesker, der sad der i sort tøj og med hornbriller og diskuterede LITTERATUR!! Åh, et eller andet sted har jeg en lille tegning af dette, som jeg lavede. Hvor mon den er? Den MÅ jeg bare finde og vise frem på bloggen....

  Hyggehejsa!

  SvarSlet