torsdag den 15. oktober 2009

Frosty dayJeg gad nok vide, hvad den due sidder og tænker på?
Måske har den forelsket sig i en and?
Måske skutter den sig bare lige som svanerne i
Kim Larsens Hjerter Dame?


Der var frost på søen i dag.


Godt at komme ind i varmen og spise dejlige kanelsnegle.

Måske begynder det at sne i morgen?

Se hvor sneen falder hvidt
sukkersødt og engleblidt
som krystaller på din pande.
Svanerne de skutter sig
længes de mon ligesom jeg
efter eksotiske lande?

Hjerter Dame

3 kommentarer:

 1. Jeg har også lest Ditte menneskebarn! Det vil si at jeg GRÅT meg gjennom den boken..Jeg hadde en periode hvor jeg fant fram til de mest tragiske og triste bøkene jeg kunne finne. En psykoanalytiker ville sikkert hatt en mening om hvorfor jeg gjorde dette hihi!
  Leste Vredens druer og Innvandrerne og var helt fascinert av hvor hardt livet kunne være
  for noen..Jeg slo opp Evy Bøgenæs og du har helt rett i at hun er norsk..Jeg har egentlig tenkt at hun var norsk bestandig men da jeg satt og skrev til deg syntes jeg plutselig at navnet så dansk ut..Nå må jeg lage pannekakerøre..Har lovet mann og barn pannekaker til kvelds og sant og si gleder jeg meg som et barn selv også ;)
  Den duen så ut til å ha funnet roen..
  Ustresset og ukomplisert sitter den der og beundrer andemor :)

  SvarSlet
 2. Må innom igjen som snarest og spørre om du har lest den japanske romanen "Kjøkken" av Banana Yoshimoto? Det er en litt rar og nydelig bok som jeg unner alle å lese..Tittelen er også litt pussig men boka er helt skjønn!
  En perle av en roman. I etterordet takker forfatteren leseren for at man tok seg tid til å lese boka..Ydmykhet på sitt beste og romanen handler også om ydmykhet.Mange ville kanskje nøle med å lese en bok av en forfatter som kaller seg Banana men se gjennom fingrene med dette :)
  Anbefales! Hvis du ikke allerede har lest den altså..

  SvarSlet
 3. En roman skrevet af en Banana ... det MÅ jeg bare læse!

  Jeg havde for resten også denne tude-periode, hvor jeg kæmpede mig igennem den ene tykke lidelelseshistorie efter den anden. Jeg antager, at jeg i den periode gik rundt med konstant hævede øjne. ;)

  Når vi nu er inde på det, så havde jeg også sådan en narkoman-periode. Jeg læste alt om dem. Det var selvfølgelig den tyske dokumentar om Christiane F, der satte dette hysteriet igeng, men havde man først læst den, så var det igrunden vanskelig at finde noget, der bare nåede den til sokkeholderne. Jeg læste den nok 5 gange eller sådan noget og var grebet af stemningen og miljøet. Det er for resten en bog, jeg gerne skulle se mine egne børn læse, når de når tretten års alderen. Har du mon også læst den?

  Bøger er fantastiske. Det er bare så skønt, at din datter er blevet som dig. Jeg ved ikke, om mine finder glæden ved at læse. Jeg har nok ikke været så flink som dig til at atge dem med ind i litteraturens verden, Nu skulle man jo tro, at en litteraturvitter som jeg, netop har overdynget mine unger med bøger, men der slog den sociale arv faktisk ind, og jeg agerede i et låst mønster, der ikke er i overensstemmelse med min uddannelsesmæssige baggrund. Det betyder, at mine børn har hørt en masse musik og ... lydbøger. Men jeg blev jo grebet af basillen på trods, så der er vel håb forude? I hvert fald er min søn meget god til at læse, men han har ikke fundet nogen spændende bøger til hans niveau, så det går mest i tegneserier. men tegneserier er udmærket.

  SvarSlet