mandag den 19. oktober 2009

Stenhårde damer

Husker I mine damer? Her er det færdige resultat. I må for resten godt have lidt ondt af mig i dag, for jeg og sønnen er hjemme fra job og skole. Vi har hostekonkurrance i stuen, men vi tager det med godt humør: Sønnen får set den fodboldkamp, han gik glip af igår, og jeg læser og hækler på skift. Og så drikker jeg dejlig te.

Det er først, når sygdom indtræffer, at jeg virkelig mærker min krop og den vidunderlige skabning, jeg egentlig er. Da længes jeg efter friskheden og forstår, at jeg må værdsætte sundheden lidt mere i det daglige.

16 kommentarer:

 1. Rigtigt go bedring til dig.. Kender det med sygdommen og det at værdsætte når man er ovenpå og frisk.. Man glemmer det i det daglige. Sidste år havde jeg en hel vinter hvor jeg var konstant syg af diverse forkølelser og influenza, det var fandme (undskyld sproget) strenge. I år håber vi det bliver bedre.. :)
  Hav en go dag alligevel og hyg dig med din hækling..
  kh Rakel.

  SvarSlet
 2. Øv...Men godt I trods alt kan hygge jer sammen :-)
  Dine damer er fine. Tænksomme, indadvendte.

  SvarSlet
 3. Rakel: Huf, jeg håber, I får en lidt bedre høst/vinter iår. Og her kan du for resten bande alt det, du vil. ;)

  Losarinas mor: Tak. Utrolig god beskrivelse af mine damer...det er da lige det, de er! Hvor er du klog! :)

  SvarSlet
 4. Fin dame:-) Ja, her hostes det også om kapp. Jeg har hostet i to mnd nå. Sukk. Men gir seg vel snart.

  God bedring ti deg og dine:-)

  SvarSlet
 5. Hei Rosa!! Jeg er også hjemme i dag.... du ved sikkert hvorfor :(. Dine damer ble råfine, passer til ditt kjøkken. Hyg dig :o)

  SvarSlet
 6. Brigg: To måneder med hoste! Det lyder helt forfærdeligt. Jeg synes dagen i dag, har været slem nok. Begynder at få hovedpine af al hostingen. Håber, du snart bliver bedre!

  SvarSlet
 7. Øv, sikke noget- rigtig god bedring til jer begge to. Hvor er hun fin din dame. Ja, som Miri skriver, ser hun meget tænksom ud :-)

  SvarSlet
 8. Hei du :))Du skal se jeg har smittet dere gjennom nettet..huff!! Jeg tenkte på det da jeg sendte en klem på fredagskvelden hehe!!
  Helsa er viktig..Den betyr alt!! Er man ikke frisk har man ikke overskudd til hverken det man MÅ gjøre eller det man har LYST til å gjøre..Jeg er så slapp at jeg ikke får gjort noe i det hele tatt i dag..Ergelig! Men jeg koser meg med å titte på alle de fine stoffene jeg fant på loppemarked i helgen..Kjenner det gjør meg LITT bedre å tenke på alt jeg skal lage av dem etterhvert. Angående akademiske miljøer så er det visst snobbete i de fleste..Litt synd fordi folk som er sånn kan gå glipp av så mye når man er så opptatt av hva som er akseptert og hva som ikke er det..
  Oppfatter deg som intelligent, usnobbete og fri..Jeg tenker på hva de går glipp av de som lar seg styre av hva som er alment akseptert..Sånn er det jo i mange forskjellige miljøer og jeg er glad jeg er helt min egen og kan mene hva jeg vil..Det er jo faktisk slik innen både religiøse og politiske miljøer også. Noen synes kanskje det er trygt mens andre synes det er en beslastning..Oi, så vanskelig det er å uttrykke seg på kommentarfeltet men jeg håper du skjønner hva jeg mener..
  Damene dine er så fantastiske og de ser heller ikke ut til å ville la seg styre av andre hihi!! De ser stolte og underfundige ut :)
  Nydelig grønnfarge på kjolen!! Så moro å kunne skape slike. Jeg har jo bare tilgang på trolldeig som jo ikke har evig holdbarhet..
  Skulle gjerne hatt et lite verksted med alt mulig tilbehør..Ha en fortsatt bra dag selv om helsa ikke er på topp! Vi får gjøre det beste ut av det og kose oss med tekopp og hekling og lesing. Jeg kjøpte en ny bok på loppemarkedet men holder på med en helt annen. Leser den gode terroristen av Doris Lessing..Nå skal jeg finne en tekopp til! klemmer herfra :))

  SvarSlet
 9. Madame: Mange tak, det varmer. Jeg fryser og hoster. Øv-bøv.

  Bistel: Jeg føler med dig! Dine ting blev også fantastiske. Jeg misunder dig din energi! :)

  Momme: Så du er altså også hjemme. Jeg fryser og har ondt i hele kroppen, men jeg tror ikke, jeg har feber. Jeg er bare sløv og træt. Forsøger at læse historie, men det er ikke let.

  Hvad angår alle dine herlige loppefund og bøger, så er jeg virkelig misundelig. Du har læst en hel masse litteratur, som jeg slet ikke har været i nærheden af. jeg har sådan lyst til at møde dig og bare snakke bøger og andet godt. Du er så utrolig belæst, min gode momme. Der er så mange bøger derude, som jeg gerne skulle læse. 70'er litteraturen har gået min næse forbi. I det hele taget har jeg ikke læst så mange kvindelige forfattere...det er altså lidt flovt! Jeg har lyst til at læse Kvinner af Marilyn French. Har du læst den? Det har du sikkert, for du har jo læst alle disse damer! ;)

  Doris Lessing er også en dame, jeg gerne skulle læse noget af. Er det egentlig ikke skønt: bøgernes verden er uendelig. Det er bare at tage sig tiden til at læse! Nu vil jeg ind under dynen. God bedring til dig!

  SvarSlet
 10. Momme: Tusind tak for de rosende ord...jeg bliver helt forlegen og tænker: Ha! hun skulle bare lige vide! ;)

  SvarSlet
 11. Det hadde vært så moro å treffes :))))
  Si bare i fra om du får anledning til en Oslotur så kan vi sette oss på en cafe og PRATE!!! Eller gå på biblioteket hihi!!
  Det MÅ vi jo bare gjøre!!! :)))
  Det hadde vært så flott!! Jeg er stort sett tilgjengelig :))
  Selvfølgelig har jeg lest Kvinner :)))
  Dessuten sin mors datter som jeg likte enda bedre!! Vet ikke om French fortsatt lever..Det har i hvertfall vært stille fra henne de senere årene. Forbinder henne med 70-tallets kvinnelitteratur. Det med lesingen går opp og ned. Etter at jeg begynte bloggingen har jeg lest færre bøker. Har heller satt meg foran skjermen i ledige stunder og det er selvfølgelig litt dumt, men tiden strekker ikke til til alt..Kryp under dyna med bok du!
  Jeg skal hekle litt mer og begynne å hakke grønnsaker til en gedigen vitaminbombe av en grønnsaksuppe..God bedring så lenge! Når vi blir friske må vi møtes :))

  SvarSlet
 12. Jag måste erkänna att jag inte riktigt förstår betydelsen av ordet husker. Betyder det tycker om? Isåfall husker jag dina damer!!! De är helt fantastiska!!!!!
  Hoppas du mår bättre. Jag ser att du också är tacksam över alla friska dagar man har!:D Det ÄR verkligen något att vara tacksam för och man glömmer det lätt!!!!
  Krya på dig. Puss!

  SvarSlet
 13. Momme: Men også lidt skummelt...he he ;) Så du anbefaler altså 'Sin mors datter'. Da er det den, jeg skaffer mig ;)

  Persilja: At komme i håg / hog? At mindes... Jeg er helt færdig. Ligger bare og slumrer. Av, det gør ondt, når jeg skriver!! Av, det gør ondt at sidde på rumpestumpen...aaavvvv!!!

  SvarSlet
 14. Hej!
  Gillar att kvinnorna har struktur på sina kläder. HAr du använt dukar?
  Hoppas att du kryar på dig snart! Här omkring går svininfluensan, så snart får vi väl den...

  SvarSlet
 15. Maria: Det er hæklede duge, ja, som jeg har brugt til damernes kjoler. Jeg har det lidt bedre i dag, tak. :-)

  SvarSlet
 16. Så godt at du er bedre i dag og til og med har kommet deg på jobb! Jeg har ingen som venter på meg som deg så jeg blir hjemme til jeg er litt mer på beina. Ja det er liksom litt skummelt å treffes..Vi får jo se om vi tør å ta det skrittet :)Vi har jo nok å snakke om i hvertfall :))Som deg synes jeg det er trygt og godt og gjemme seg litt bak maskinen og bare kunne skru av når jeg ikke gidder mer..
  For øyeblikket sitter jeg her med stoff og saks og planlegger å sy en veske eller pute men vet ikke om jeg orker å hente symaskinen..puh! Er så slapp at det beste er å halvligge på sofaen uten videre planer enn å late seg videre.Ha en fin tirsdagskveld! Klemmer fra sofakroken :))

  SvarSlet