søndag den 25. oktober 2009

Dagen derpå.


Den morgen, da Majken ringer til Majbritt for at meddele farens død, får Majbritt ingen synlige reaktioner. Efter at hun har lagt røret på, går hun ud i køkkenet, hvor Audun sidder med dagens aviser og sin morgenkaffe. Majbritt åbner et køkkenskab og tager en kop og underkop frem, som hun lidt efter fylder med kaffe fra den stempelkande, der står på spisebordet. Hun sætter sig ved bordet og tager en af de aviser, som hun kan se, Audun er færdig med. Han plejer at lægge de færdiglæste aviser i en bunke for sig på den højre side af spisebordet. De abonnerer på fire aviser.

Tre dage efter sidder Majbritt i Majken og Kenneths køkken. Majken tager forskellige pålægspakker ud af køleskabet, margarine, en tube mayonnaise, en agurk og to tomater. Mayonnaisen er knækket på midten og lidt i bunden. Da Majbritt lidt senere bruger den, ruller hun den op fra bunden. Der er rugbrødssmuler i margarinen.
'Vil du se dødsannoncen?', spørger Majken og rækker Majbritt avisen.
Majbritt ser op fra avisen: 'Hvorfor står der Majbritt?'
Majken ser uforstående på hende: 'Ville du ikke nævnes?'
'Jeg hedder Maj nu!', siger hun med en streng stemme, mens hun ryster uforstående på hovedet. Hun har en rynke mellem sine øjenbryn.
Majken smiler: 'Jo, men det er der jo ingen her, der ved.'
'Det er da lige meget.'
'Det er da ikke lige meget, Majbritt.'
'Kan du ikke snart forstå det? Jeg hedder ikke Majbritt mere!'
'Her vil du altid være Majbritt.', siger Majken og rejser sig for at hente termokanden: 'En kop kaffe?'
'Nej tak!'
'Den er ellers god. Det er Café Noir. Kenneth synes, det er helt hul i hovedet at bruge så mange penge på den, men den er bare ti gange bedre end den, han plejer at købe i Aldi. Du skal da have en enkel kop!? Kom nu.' Majken hælder kaffe op i et krus med to hanke og med påskriften 'Til dagen derpå'.' Hun fniser, da hun rækker Majbritt kruset.
'Hvor er du bare for meget!', siger Majbritt og rejser sig fra bordet og går ud af køkkenet. Lidt efter smækker yderdøren.
'Hold da kæft, hvor det lettede!', siger Kenneth og rækker ud efter margarinen.


8 kommentarer:

 1. Majbritt verkar arg. Arg på Majken.
  Vill veta mer om dem!
  :D Varför hon är så arg. Varför Majken inte förstår. Vill veta mer. Såå! Jobba på då!

  SvarSlet
 2. Ang "utfordringen". Reglene er ikke strengere enn at vi ikke kan gjøre dette til hva vi vil. Det trenger mao slettes ikke være ting. Hva med bøker - feks med grønt omslag? Eller grønne tanker? Eller en sang?

  SvarSlet
 3. Hei Rosa!
  Nå har jeg akkurat sendt deg en mail, for du spurte om adressen min for noen dager siden.
  Jeg er så imponert over at du skriver denne romanen. Dessverre har jeg ikke fått fulgt hele handlingen, men fragmenter.
  Ha en fin fag!
  Klem fra Kaspara

  SvarSlet
 4. Persilja: Jeg har det lidt på samme måde, men jeg begynder at få en fornemmelse for disse to kvinder. Jeg synes, det hele begynder at tage form. Teksten lever! Det er en fantastisk fornemmelse. Nu kan jeg ikke vente, til jeg får fri og kan skrive videre!

  Portofritt: Ok...forsøger at tænke grønt i aften. Der er faktisk dukket flere grønne ting op siden, jeg fik udfordringen ;)

  Losarinas mor: Så fint, men jeg ved ikke rigtig, hvor meget jeg skal afsløre. Måske skal jeg begynde at passe lidt på? På den anden side, så er det utrolig morsomt at få respons undervejs i skriveprocessen!

  Kaspara: Tusind tak. Jeg udgiver kun små fragmenter. Resten må forblive en hemmelighed. Det er vanskeligt at skrive en roman, men jeg synes, det er udfordrende på en god måde. Jeg nyder mine stunder med Majbritt og Majken. Ha' en fin dag, du også! :)

  SvarSlet
 5. Hei Rosa! Du er så flink med beskrivende detaljer. Jeg likte ekstra godt å lese om hvilke matvarer som ble tatt ut av kjøleskapet fordi jeg er SÅ sulten i dag og har ennå ikke rukket å spise lunsj :)Jeg har ikke noe forhold til Ricky Nelson men til Annie Lennox derimot!! YES!!! Har en mengde av platene hennes..Det er en flott dame med tæl!
  Selv om Sisters are doing it for thmeselves er flott vil jeg si at WHY er min favoritt nummer 1..Den er fantastisk nydelig!!
  Nå skal jeg hente en ny kaffekopp for å døyve matlysten litt.. :)

  SvarSlet
 6. Kardemomme: Jeg har heller ikke noget forhold til Ricky Nelson, men jeg forestiller mig, at netop den sang passer godt til Kenneth. ;)Tænker i sange, når jeg forsøger at skabe mine personer! :)

  SvarSlet
 7. Måste vara en underbar känsla att ha historien så levande att du längtar efter att få tid att skriva!!!!!!!!
  Sitter här med en fantastiskt gooood kopp grönt te. TACK söta du för de omtänksamma gåvorna!!! :D Blev så glad!!!!!! Och lite rörd. En grå och mulen dag som denna lyste genast upp och blev solig och vacker! Puss!

  SvarSlet