lørdag den 10. oktober 2009

Monsteret i spejlet

I morges, da jeg vågnede, havde jeg en underlig følelse af at være blevet 10 kg tungere i løbet af natten. Jeg lå lidt længere, end jeg plejer. Jeg følte på vægten af mig selv og slog det alt sammen væk med en kombination af morgensløvhed og god rødvin aftenen før.

Så kom jeg ud på badeværelset, og i det skånselsløse neonrørslys så jeg gud hjælpe mig et monster i spejlet! "Hvem ER dog dette?", tænkte jeg, og sekundet efter vidste jeg naturligvis besked: Monsteret i spejlet var mig.

Jeg har aldrig påstået, at jeg er nogen sylfide, og jeg har vel i grunden heller aldrig rigtig gjort noget ærlig forsøg på at blive det. Periodemotionist kan man vel kalde mig. I morges var så en af de morgener, hvor jeg inderlig fortrød dette uheldige image.

Efter de sædvanlige og nødvendige morgenrutiner tøffede jeg ind i soveværelset for at finde noget at skjule monsteret med. Valget faldt på en kjole, som altid får mig til at føle mig fin. Men ak og ve, kjolen havde krympet derinde i skabet, og jeg havde mest af alt lyst til at tude - som i tudegrim!

I aften får vi besøg af et hold gode venner, som praktisk talt er blevet familie (Vi inviterede dem helt spontant igår), så jeg måtte finde inspiration til en god rustik høstmiddag. Ja, når man ikke kan bruge tid foran spejlet, fordi et monster har okkuperet det, kan man heldigvis altid fordybe sig i nogle trøstekogebøger.

Efter nogen tid med surmuleri og kogebogskiggeri kom jeg frem til, at vi manglede citroner, så jeg moslede afsted til nærmeste butik, for at få fat i disse smukke gule energibomber. Monsteret fulgte med og var desværre at se i alle blanke overflader, jeg passerede.

Hjemme igen ved porten til Villa Rosa bestemte jeg mig for at tjekke postkassen. Ikke at postbudet plejer at være tidligt ude på en lørdag, men der sker jo ikke noget ved at konfrontere sig selv med endnu en skuffelse, når dagen nu alligevel er dum.

Men postkassen var ikke tom! Der var en pakke i den, og den var til MIG! Jeg har arbejdet en del som vikar i denne måned, så jeg har valgt at forkæle mig selv med lidt materialisme og har derfor været en tur indenom diverse medbloggere.

Den første gave til moi kom allerede i dag. I ser den smukke indpakning på billedet nedenfor:Jeg løb (stakåndet) indendøre og flåede pakken op, og der hoppede der tre dansende smykker ud på bordet:


Smykkerne er lavet af Hilde Iren fra MONOme, der ligesom jeg starter julen her i oktober måned. Det betyder, at hun har 30% rabat på et stort udvalg af sine fantastisk smukke smykker. Skynd jer ind og se, før det hele forsvinder.

Der sad monsteret så med de mest elegante og sarte smykker i sine hænder. Monsteret traskede ud til spejlet og prøvede dem, og som ved et trylleslag forsvandt monsteret i spejlet, og frem tonede jeg.

Bare så det er sagt, så fik de røde øreringe mig til at føle mig som snehvide: De blodrøde roser mod min hvide elfenbenshud med mit lange næsten ibenholtsfarvede hår i baggrunden. Nu mangler jeg bare fem små dværge i tillæg til de to, jeg allerede er så heldig at have.

Tusind tak Hilde Iren, du kunne ikke have valgt en bedre dag.

14 kommentarer:

 1. Det var den bedste dag at få magiske smykker på :-)
  Og jeg NÆGTER at tro at du ligner et monster !
  Knus Fra Danmark

  SvarSlet
 2. Fröken Rosa, tyvärr måste jag tacka nej till att träffa ett monster i Berlin. Men Snövit är alltid välkommen ;-)

  Har lite ont om tid idag, men kommer svara på ditt mejl lite senare. Hoppas att du kan bo hos T. - det skulle bli jätteroligt att träffas i Berlin! Här är det soligt och fint idag, du skulle skynda dig att komma hit...

  Kram norrut, Juliane

  SvarSlet
 3. Losarinas mor: Inderst inde i mig bor der et lille monster, og det dukker af og til frem i spejlet, men for det meste holder det sig på god afstand. :-D

  Fröken Skicklig: Jeg skal forsøge at efterlade monsteret ved gate'en. Snehvide får lov til at stige ombord i flyet. Jeg håber, Jeg snart hører fra T, så jeg kan komme avgårde til B! :)

  SvarSlet
 4. Hei!!! Gleder meg til en god rustik høstmiddag i kveld. Deilig og komme hjem fra jobb og vite at jeg slipper å lage middag. Jeg vet også at vi garanert får en utsøkt meny. Altid spennede å spise hos dere. Du er jo en super kokk!! Monstret er nok for lengst forsvunnet da...sees i aften søde ;o)

  SvarSlet
 5. Bistel: Jeg glæder mig til at se jer og sidde ved spisebordet og snakke! Jeg har planer om at 'storkose' mig! :-D Og når en så dygtig kok som dig påstår, at jeg er en super kok, så bliver jeg altså lige ti cm højere. TUSIND TAK!

  SvarSlet
 6. Hei Rosa
  Herlig skrevet! Satt til og med og leste deler av ditt innlegg for mannen min som sitter ved dataen ved siden av.
  Tror vi alle har våre monster-dager!!! Det var jo klart gjennkjennings-aspekter her, hi, hi!
  Fniste litt av kjolen som hadde krympet der inne i skapet...Har du også slike slemme skap?

  Når det gjelder hvilken bok du har, tipper jeg det er "Å se seg selv". Den boka har Persilja forresten tidligere nevnt, at hun synes så spennende ut.
  Monmone lager utrolig flotte smykker, og hun selger de også i søsteren mins interiørbutikk. Lappene som er festet på er også et kapittel for seg. Så herlig at Monmone-smykkene dukket opp på monster-dagen og forvandlet deg til Snøhvit!
  Morsomt å se at min kjære venninne "Nøtteskrika" har sendt deg noen lange kommentarer forresten. Hun er en herlig virvelvind og noe av det mest sprudlende, entusiastiske og verbale jeg kjenner. Det blir mye armer og bein på våre lunsjer,hi,hi!
  Du likte bokmerkene jeg viste, og jeg leste et sted at du har bursdag på mandag.
  Da har jeg lyst til å sende deg tre av merkene som en ørliten bursdagshilsen fra en som liker å lese bloggen din. Bare send meg adressen din, gjerne som en kommentar, så sletter jeg den etterpå. Så dukker det opp noen glamorøse Hollywood-stjerner til Snøhvit.
  Ha en koselig vennekveld med god høstmat og lange samtaler!
  Klem fra Kaspara

  SvarSlet
 7. Hvor det dog flyder fra din pen...der fik du vist lige beskrevet en stor procentdel af dagens kvinder mellem 30 og 40 år....Kender godt det med periode-motionist, har eksempelvis et par splinternye løbesko der står og venter på den næste motionsperiode i mit travle liv, der har de stået temmelig længe. De skriger næsten på at komme i brug - inden de mørner...

  Skønne smykker,- må straks ind og tjekke den side ud. God fødselsdagsgave til dig selv,- og klæder skaber folk, det må der vist være noget om...selvom det nok mest var en følelsesmæssig transformation fra monster til smuk, smuk kvinde...:-))

  Kh Camilla

  SvarSlet
 8. God kveld, Monster-Snøhvit. Jeg må si at jeg digget den fornøyelige beskrivelsen av dagens følelse. Fantastisk treffende. Kjenner meg absolutt igjen! Men jeg tror ingen ting på at du var i nærheten av å se ut som et monster. Men monsterfølelsen er ille nok uansett. Vel vel, så lenge det er håp om at snøhvit dukker opp med jevne mellomrom er det vel greit. Ikke sant?

  Til din kommentar om at loppemarkeder alle andre steder enn der du er. Jeg har riktignok vært på et i dag, på skolen til mannen min som er lærer, men ellers synes jeg det er vel så morsomt å gå i rotete, møkkete og trange bruktbutikker. Spesielt på de stedene det ser helt håpløst ut ved første øyekast. Slike steder er det vel også i Østfold?

  Jeg håper dere får en fortreffelig og sosial kveld - og at maten blir like god som det høres ut som den skal bli;)

  SvarSlet
 9. :D Du är såååå söt och underbar. I själen. Så jag bryr mig faktiskt inte om din yta är lik snövit eller ett monster. FÖr mig är du en älva i motorcykelklädsel. Du är tuff och mjuk och klok och rolig. OCh smart! Det räcker för mig! :DDD

  SvarSlet
 10. Hej!
  Hoppas att du är mindre monsteraktig idag =)
  Och hoppas att du snart får ett paket i din låda härifrån...

  SvarSlet
 11. God morgen!
  Fornøyelig lesning :)))
  Jeg er kjempeglad for at øredobbene kunne være med å bekjempe monsterfølelsen!
  Ha en super søndag, får håpe at monsteret har flyttet til en annen kropp i dag ;)
  Hilde Iren :)

  SvarSlet
 12. Camilla: Det kender jeg godt, det der med kondiskoene, der bare står der og får latterkrampe, hver gang jeg går forbi dem! ;) Spændende om du finder noget inde hos MONOme...

  Portofritt: Har svaret dig angående brugtbutikker inde hos dig. Jeg kan dog fortælle dig, at vi havde en hyggelig aften. Og ja, så længe snehvidde OGSÅ huses i mig, så er det ikke så slemt! ;)

  Persilja: Tusind tak, Persilja, dig kan jeg altid regne med!

  Maria: Ja...en pakke fra dig! DET glæder jeg mig til. Indbetaler penge på onsdag... Tænk sig at servere sine gæster med en af dine bakker! :-D

  Hilde Iren: Sidder nu med nye øreringe i ørene og stråler som en lille sol :-D

  SvarSlet
 13. Hei igjen,
  Hvordan legge inn en youtube-snutt på bloggen: Kopiere embed-koden som står til høyre på siden, under url-koden. Så går du til din blogg, og trykker på "Rediger html" på innlegget (normalt står den på "Skriv". Her limer du inn embed-koden. Publiser. Voila!

  SvarSlet
 14. Tak for det fede link, jeg er helt tosset med hendes ting, håber ikke det hele er udsolgt inden der kommer børnepenge, hehe....
  Kender det med monstertilstanden, og jeg synes det er megairriterende, at det kan ændre sig sådan fra den ene dag til den anden, bare fordi man synes det er skønt at proppe sig lidt med chokolade fredag aften. Jeg drømmer nok ret meget om aldrig at skulle være et monster mere, men jeg kan bare ikke love migselv ikke at spise chokolade i sådanne tæt-på-giftig-mængden. Sådan er det bare, fortsat god søndag, heldigvis er computeren ligeglad med, hvordan man ser ud.
  Kh Rikke

  SvarSlet