torsdag den 22. oktober 2009

Jeg er eddername håbløs!

Det er umuligt at lade være med at tænke på mit forrige indlæg, når det nu først er skrevet og udgivet. Hvad er egentlig trivielt? Jeg ELSKER jo det trivielle. Jeg elsker sangen Skib foruden sejl, som jeg skrev om forleden. Jeg elsker gud hjælpe mig Morten Korch! HJÆÆÆÆLP!

Men det trivielle kan også være skønt og livsbekræftende. Majbritt møder en gammel kæreste. Der står hun, og hun er ikke længere den, hun én gang var. Og et eller andet sted indeni sig skulle hun så inderlig ønske, at hun kunne være den, hun var. At hun bare kunne slette alt andet og finde tilbage til det sted, hvor hun bare er.

Ham der eksen til Majbritt, han hedder egentlig Thomas, men alle kalder ham Bimmer. Kender I Bimmer? Han er sådan en rigtig god fyr, der ikke går så nøje op i, hvad andre tænker og mener. Lige nu er han singel, og så dukker Majbritt op. Men hun er ikke den, hun var, men gid hun dog havde været.

Det lyder trivielt, men det behøver det ikke nødvendigvis at blive.

Sangen Sidste nummer findes i mange forskellige versioner. Alligevel er det bare én version, der vækker noget i mig, og det er denne her. Det er måden, hvorpå Kim Larsen synger ordene. Han formår noget, jeg troede, var umuligt - Han synger teksten, så den ikke bliver triviel.
Nu er det ikke, fordi jeg skal tvinge jer til at høre en hel masse musik, men som skrevet så mange gange før, så betyder musik uendelig meget for mig, når jeg skal finde de rigtige stemninger. Nedenfor er der et eksempel på en sang, der har samme tematik som Sidste nummer, men det formidles på en helt anden måde.

Sangen Eventyr for begyndere er en af mine yndlingssange. Den beskriver noget, som så mange forsøger at beskrive hele tiden, men den gør det på en måde, så det netop ikke bliver trivielt. Måske fordi sangen undlader at fortælle, hvad det var, de gjorde og i stedet burde have gjort? Lytteren får lov til at tillægge ordene sin egen tolkning, og dermed vokser sangen til noget mere, end det, den måske i virkeligheden var ment som?

9 kommentarer:

 1. Ahhh! Her skriver du jo om trivialiteter jeg havde ikke læst dette indlæg, før jeg svarede nedenfor! Håber du fortæller endnu mere om trivialiteter og spiller mere musik. Det er fedt!
  :O)

  SvarSlet
 2. Jeg må sku være ret trivielt og vil også gerne være speciel og er det ved gud også. Men det trivielle har en stor plads i mit hjerte. Kan mange af TV2s numre udenad og alle andre danske, fordi jeg er vokset op emd dem og først var jeg flov, nu er jeg stolt over min lille hjerne kan rumme så mange ord. Man er som man er : ) Min kæreste er som Bimmer, ligeglad med hvad andre tænker. han er tit nøgen hvis en af hans venner kommer på besøg og han så lige har været i bad, det vil han da skide på. Han ændrer ikke mening fordi andre presser på, så blievr han da bare stædig ; )

  SvarSlet
 3. Men Rosa, her er det umulig å henge på i svingene..Etter noen timer ved symaskinen og tapetrullene har du skrevet deg laaangt avgårde med flere nye innlegg..
  Du blir jo nødt til å gi ut Maj Britt i bokformat..Kommer du til å sende den til et forlag tro? Det må du jo absolutt!
  Jeg tror det er en kjent tanke for alle at når man enten titter på gamle bilder eller leser ting man skrev for lenge siden så blir man litt varm i kinnene men dette er ikke det samme som at det er dårlig..Du har helt klart et stort talent i å skrive og det hadde da vært moro å fått bekreftelse fra et forlag..
  Alle ser jo at dette er noe du kan.
  Bare spill musikk du :)Kim larsen er godt kjent for meg men ikke Korch og det er jo bare moro med nye impulser..Og visst ønsker vi oss trivialiteter i hverdagen..Godt med ting som ikke krever så mye av oss hele tiden :)
  Klemmer fra Kardemomme :))

  SvarSlet
 4. Lotte: Det gør da ikke noget. Er det din fod/sko?

  Rikke: Der er ingen trivielle mennesker, det er ikke det, jeg mener. Jeg mener bare, at nogen gange kan ting blive fortalt på en måde, så det bliver trivielt. Vanskeligt at beskrive... he he. Dejligt, at du er gift med Bimmer! :)

  Momme: Majbritt bliver forhåbentligvis til en roman, men du ved, jeg må lige over rødme stadiet... he he... Jeg tror, du har ret i, at alle kan blive flove eller rødme lidt over ting, de skrev eller lavede for længe siden.

  SvarSlet
 5. Ja :O) Og jeg har også bedårende brune fløjlsbukser på. Jeg er endnu ikke kommet ud af halvfjerdserne, fnis... :O)

  SvarSlet
 6. Jamen så vill jag tänka! Hahaha! Jag läste där nere först och nu säger du att trivialt är bra och då blir jag så glad. Visst är det så!!!!! Varför ska allt vara så seriöst? Vet du, jag tror det är ett "manligt" tänkande. Att värdera saker hela tiden. Känslor, det är alltid trivialt eller? Vem har bestämt det? Varför är trivialt dåligt? Trivialt borde kanske vara ett beröm. "Hon har lyckas få det svåra trivialt. Fantastiskt!"
  Ett tag hade jag bestämt mig för att bara läsa kvinnliga författare. Ett helt år. Jag ville se om min världsbild blev annan. Det var faktiskt lite skillnad. Men så glömde jag av mig.
  Nu ska jag inte göra en genusfråga av detta, jag vet att inte alla gillar mina genustankar (börjar hon nu igen....) men faktum är att kvinnor läser mest böcker och de läser både kvinnor och män, tyvärr mest män, och män läser mycket sällan böcker av kvinnor. Summa summarum, det ges ut fler böcker av män alltså blir bilden av världen mest tolkad ur manligt perspektiv. Därför läste jag bara kvinnor ett år...:D
  Sorry för sidospåret. Men om nu delar av din historia blir "trivial" så är det ju en tolkningsfråga hur trivialt ska upskattas...!
  Hoppas du förstår mina hoppiga tankar!

  SvarSlet
 7. Persilja: Jeg har svaret dig på det forrige indlæg: Kampen med Majbritt.

  SvarSlet
 8. Dejligt emne Rosa, ja, hvad er egentlig trivielt? Og netop Kim Larsen er en sand mester i at løfte noget op over trivien - det må vel være kunst.

  SvarSlet
 9. Madame: Jeg er enig med dig i, at Kim Larsen besidder en særlig evne. Jeg er faktisk ret vild med hans stemme. Og det trivielle...det er vel ikke så værst?! ;)

  SvarSlet