tirsdag den 27. oktober 2009

Kaotisk dilemma


Kagen, I ser ovenfor, er ikke bagt i dag, men en helt anden dag, hvor jeg var fuld af energi og overskud. "Vi bager da lige en kage!", sagde jeg den dag. Dét gør jeg ikke i dag! Mit hoved er umådelig tungt, og om lidt skal jeg på arbejde og agere glad og energisk.

Jeg forsøger med en kop kaffe. Den dufter godt. Jeg drikker kaffe fra en lille to-koppers stempelkande. Den er sort. Ligesom min samvittighed.

Jeg har over længere tid følt, at hverdagen sluger mig. Jeg kæmper hele tiden med at holde hovedet ovenvande, men for at være helt ærlig, så synes jeg ofte, at jeg befinder mig i en modbydelig bobbel, som forhindrer mig i at tænke klart.

Tiltag må til. Hvad gør man? Jeg er jo et kaosmenneske, men jeg kan ikke blive ved med at bruge dét som undskyldning. Noget må gøres med al denne kaos. Den må sættes i system, for ellers tager den overhånd. Og når kaoset tager overhånd, forsvinder dagene uden, at jeg får gjort andet end at tænke/skrive på Majbritt ... og Majken.

System! For det første må jeg begynde at lægge mig tidligere. Senest 22.30. Af dette følger en naturlig overgang til tidlige morgenstunder. Rengøring må ske i små portioner, men i langt hyppigere grad end nu for tiden. Faste rutiner på opfølgning af ungerne.

Mindre sofa og fjernsyn. Mere aktivitet og radio.

En middelslang gåtur om dagen.

Nu er kaffen drukket, og jeg må forlade mine kaostanker for en stund.

Desværre bor en del af den, jeg er, netop i mit indre kaos...

4 kommentarer:

 1. Ikke at det er nogen trøst, men ind imellem kan selv hverdagen overmande en...har også ofte brug at sætte tingene i system,- eller bare nye systemer,- for at "overleve" hverdagen og bevare mig selv...mon ikke det er en del af livet,- og dets evindelige udvikling.
  Stemmer klart ja til mindre sofa og tv - undtagen om mandagen,- hvor DR" sender filmperler - som gårsdagen franske "Broderi"...
  Man får så meget mere ud af dagene, når aftenen ikke forsvinder foran flimmerkassen.

  Sender dig lidt styrke til at komme gennem dagen,- nu er jeg nemlig ved at være lidt ovenpå efter en tung morgen...

  Knus fra Camilla

  SvarSlet
 2. Ja, kan heller ikke sende viise ord, bare forståelse.
  Og ja, selv om trives i kaos, skal der måske være nogle rammer/ rutiner omkring det hele, så der er rum for kaos.
  Lyder det forståeligt ?

  SvarSlet
 3. Kære Camilla: Mange tak for trøsten. Jeg tror, du har ret i, at man må sætte hverdagen i system for at overleve den. Jeg må simpelthen blive voksen! Filmperler er gode, ja - og der er meget andet, der er godt, som jeg gerne vil og giver mig selv lov til at se. Problemet opstår, når jeg bare lægger mig på sofaen med fjernbetjeningen i hånden og zapper mig hjernedødt igennem aftenen. Da kunne jeg heller have hørt radio, imens jeg fx. maler et møbel eller bager brød eller vasker gulv eller hækler, tegner eller sågar skriver! Jeg kunne også bare lukke ørene og så sætte mig med en bog! Der er mange muligheder, det er bare at gribe dem! ;)

  Tak for styrken! Mit hoved er dog stadig tungt! :(

  Kære Losarinas mor: Det varmer, at du er her og støtter og forstår mig. Jeg synes, det hele går lidt nemmere da! Og det der med rammer og rutiner - det er lige det kaoset behøver. Det er da, kaoset former sig til dansende stjerner! :)

  SvarSlet
 4. Åhr mand ja, hvor jeg kender det...! Jeg har sådan et indre billede af kalenderblade som rives af i rivende fart... schnip, schnip, schnip... Jeg føler en verden af fortællinger og kreativitet blafrer en armslængde fra mig, og jeg skal bare lige række ud. Men. Men?! :-)
  Sjovt du lige tar det op i dag, for jeg havde tænkt mig at lave en systematiseringsdag i morgen. Det har sjældent virket for mig, at sætte nogetsomhelst i system, men jeg bryder mig bare overhovedet ikke om, at tiden sådan smuldrer fra mig. Som Losarinas mor siger - rammer og rutiner, som kan skabe rum for kaos. Og udfoldelse :-)

  SvarSlet