fredag den 2. oktober 2009

Jeg tror, Majken vinder...


Majken er sådan en kvinde, der helst drikker øl. Hun kan selvfølgelig godt tage sig et glas rødvin, men hun kan egentlig ikke rigtig lide det. Det er surt og smager eddike, synes hun. Måske er det, fordi hun har en tendens til at købe de billige typer, måske er det bare noget med hendes smagsløg?

Majbritt drikker gerne rødvin. Tit og ofte. Jeg tror faktisk, at Majbritt drikker et par glas hver aften sammen med kæresten. Jeg forestiller mig, at de sidder længe ved middagsbordet og nipper til både mad og vin, mens de har dybe samtaler om deres arbejde og interesser, der i virkeligheden er to sider af samme sag. De sidder der og dyrker sig selv og hinanden. Ind imellem forlader han bordet for at ryge en smøg ude på balkonen. Når han kommer tilbage smiler han altid undskyldende til Majbritt, imens han trækker på skuldrene. Han er klædt i slidte cowboybukser (jeans) og en pæn skjorte. Han er i det hele taget en pæn mand. "Du holder dig godt!", plejer hans jævnaldrende venner at sige, imens de ler lidt forlorent, fordi de i virkeligheden synes, han er forfængelig og lidt fjollet. De misunder ham Majbritt, der er ung og smuk, men de synes samtidig, at hun er for ung. Ikke noget at bygge en fremtid sammen med. "Savner du aldrig Irene?", spørger de bare for at genere ham. Ekskonen Irene, som han har to voksne sønner med. Men de får aldrig noget ordentligt svar. Heller ikke når de er på tomandshånd med ham.

Hjemme hos Majken er middagene som regel et stort kaos med dine, mine og vore børn og deres venner. De spiser retter som for eksempel kartoffelmos med pølser og ketchup eller frikadeller med kartofler og hvid sovs. I baggrunden spiller P4 det ene hit efter det andet, og af og til nynner Majken med, andre gange råber hun efter et af de børn, der endnu ikke har indfundet sig ved middagsbordet. De sidder midt i køkkenet, selv om der næsten ikke er plads til dem, så Majken og Kenneth indtager ofte deres måltider stående. Bagefter, når ungerne er færdige og enten sidder foran fjerneren eller er på deres værelser, eller hvor de nu befinder sig, laver Majken 10 kopper kaffe: "Så har vi i hvert fald nok.", siger hun, og Kenneth nikker og hælder den færdige kaffe over på en termokande. Det, der er tilbage i kaffekanden, deler han mellem sig og Majken. De har sådan nogle krus med skrift på: 'Verdens bedste far' etc. Så daffer Kenneth med kaffekruset i den højre hånd og en pakke smøger i den venstre ud i garagen for at skrue lidt på en af ungernes knallerter. En blå og hvid FZ'er. Mens Majken rydder af bordet, forsøger hun at finde en måde at overtale Majbritt til at sælge tingene i stedet for bare at give dem bort. "Vi kan sgu da lige så godt selv tjene på dem.", tænker hun højlydt. Kenneth synes, hun er åndsvag, hvilket han har givet klart udtryk for: "Du kan lige så godt droppe det. Majbritt kommer aldrig til at stå på et marked og sælge brugte ting!" "Aaah, det skal du nu ikke sige. Hun har det i sig." "Hvor?", spørger han og begynder at le: "I hønserumpen?" "Hold dog op. Du har ikke kendt hende så længe, som jeg har." "Nej, og det er jeg eddername glad for!"

4 kommentarer:

 1. Jeg glæder mig til at lære dem bedre at kende :-)
  Og Kenneth og Irenes ex..

  SvarSlet
 2. Har Kenneth også sådanne klistermærker på bilen; " Rigtige mænd får tvillinger" og sådan ?

  SvarSlet
 3. Det kan du da lige bande på, at han har :-D Nu blev jeg glad, for det betyder jo, at du har fattet, hvilken type Kenneth er :-D Han er herlig, ikke sandt?

  SvarSlet
 4. Jag känner rivaliteten mellan dem, lite gnisslande,lite skavande, men ändå finns där kärlek...
  Det kommer att ryka mellan dem!?

  SvarSlet