tirsdag den 27. oktober 2009

Musiktips tages imod med kyshånd

Når min hjerne først begynder at cirkulere omkring et emne eller en tematik, så hopper den altså ikke ud af ringen, før den er blevet til en flot spiral. Lige nu optager Majbritt/Majken mig jo meget, og arbejdet med romanen afføder hele tiden nye uafdækkede områder indenfor samme tematik.

I ved allerede, at jeg skaber mine personer ved hjælp af musik. Der må ganske enkelt være en musikalsk link mellem den opdigtede person og mig. Det er som om jeg føler denne tekstens person gennem musikken - personen får en rytmisk puls.

Når det gælder Majken og Kenneth, er musikken på plads. Den kom uden problemer. Sådan er det ikke med Majbritt. Hvem er denne Majbritt? På mange områder ligner hun mig, akkurat ligesom Majken ligner mig på en del områder, og der hvor Majken ikke ligner mig, ligner hun andre kvinder, jeg kender og holder af. De områder, hvor Majbritt og jeg ikke deler personlighed, er totalt fremmede for mig, og jeg finder heller ingen i mine omgivelser, som kan bruges som inspiration.

Så nu sidder jeg her og forsøger at skabe den musikalske link. Det er vanskeligt. På en måde ville det fungere bedst, hvis jeg kunne finde noget musik, som jeg aldrig har hørt før, og som jeg så kunne udforske.

Jeg forsøger at lede efter musik, men jeg synes, det er vanskeligt. Majbritt færdes i helt andre kredse end jeg. Hun er sammen med den noget ældre Audun, og han har nok haft en særlig indflydelse på hende. Også når det gælder musik. Majbritt og jeg er jævnaldrende, og jeg har bestemt mig for, at hun, ligesom jeg selv gjorde, festede til lyden af britpop i sin studietid, men så forsvandt det i mødet med Audun. Han havde nemlig ikke sansen for den slags musik.

Er der mon nogen derude, der kan være behjælpelig med at finde musik, som jeg kan udforske, for på den måde at finde en link til det fremmede i Majbritt?

Og når vi nu snakker om britpop, vil jeg (som en anden Jørgen de Mylius) spille nogle sang for jer, som jeg ikke har hørt siden 1996/1997.16 kommentarer:

 1. Ville ønske jeg kunne give nogle spændende indspark, men er ikke så musikkyndig.

  SvarSlet
 2. Holder af din musik, her! Åhr, Richard Ashcroft som vandrer afsted, på kanten af cool selvfed-hed :O) Den video har jeg godt nok set nogengange, som 'ung'.
  Er der slet ikke nogen retning du tænker på mht Majbrits (eller Auduns) musiksmag? Eller, skal vi bare kaste os ud i forslag i enhver retning? Spændende!

  SvarSlet
 3. Kære Losarinas mor: Helt iorden.

  Kære Lotte: Enhver tænkelig retning! Jeg er helt blank ... og desperat!

  SvarSlet
 4. Den sidste med babybird er jeg bare helt vild med..!! Lige nu ved jeg ikke helt med musikken, måske mest fordi jeg ikke er helt sikker på hvad genre du el Majbrit godt kan li.. Må lige tænke over det..

  Og så nynner jeg så videre inde i mit hovede.. You´re gourgious.. Havde helt glemt den sang.. :)

  SvarSlet
 5. jeg synes jeg har brug for at vide lidt mere om Auduns liv, hvis det er hans musik som hun "arver"....

  SvarSlet
 6. Kære Rakel og Rikke: He he he, jeg kan desværre ikke fortælle jer så meget, for jeg kender dem jo heller ikke endnu! Det er det, der er problemet. Majbritt har én side af sig, som minder om mig, og på det punkt har vi den samme musikalske puls - men så er der det ukendte ved Majbritt OG Audun, for den sags skyld, og det er her, jeg behøver hjælp, eftersom det er vanskeligt at opdage nyt musik på egen hånd. Jeg har forsøgt mig ved hjælp af Itunes, men det er ikke så enkelt. Det, jeg ønsker, er bare at få foreslået noget musik. Jeg aner ikke hvilken genre...måske hører de slet ikke musik! Findes der mennesker, der slet ikke hører musik????

  SvarSlet
 7. Rakel: P.S: Jeg var faktisk til koncert med Babybird i december 1996! Det var en meget dårlig koncert. De øvrige numre, var ikke noget at råbe hurra for, men vi sang selvfølgelig alle med på You're Gourgious...

  SvarSlet
 8. Jeg tror bestemt der er mennesker som ikke lytter til musik, men man kan jo også bare være sådan en som skal have radioen kørende i baggrunden...
  Jeg hører (på repeat) en plade min kæreste og jeg købte i Frankrig for nogle år siden: "Zen Pause" med en kunstner der hedder Thierry David. Den plade kører bare i bagrunden når jeg er herhjemme og skal holde tankerne i mig og sy afslappet. Det er som om den ikke kræver noget af mig. Den gi´r!
  Ellers tænker jeg på den svenske sangerinde Liza Nilsson, som synger meget Jazz og har indspillet med mange af de store.
  En af dem der har betydet meget for mig i min tidlige ungdom er (Også Svensk) Atomic Swing med et eller andet "into the Groove".
  Jeg har i lange perioder danset rundt i min stue til soundtracket til filmen: "Stricktly Ballroom".
  Prince`s LP Love Sexy
  George Michael`s LP Listen without Prejudice
  Björk har lavet en Jazzplade i Island i 1990 som hedder Gling-Gló, super speciel min jeg er helt tosset med sproget.
  Jeg er ekstremt glad for min Black Tie White Noise - CD med Bowie
  Det var hvad jeg lige kunne sprøjte ud nu. Min kæreste (ja vi er gift men stadig bare kærester) er gammel diskjockey og har rigtig mange plader, nogle af dem er kommet med i baggrunden på mit profilbillede.....
  God fornøjelse med dit person galleri. Det må være en spændende proces at være midt i. Nej det behøver jeg ikke spørge dig om, det kan jeg mærke på det du skriver.
  Jeg har været lidt væk fra blogland, så jeg har ikke fulgt med, siden sidst jeg skrev.
  Jeg kommer i øvrigt til at kalde ham Audun for Aurun...ved ikke hvorfor...aurun aurun aurun inde i mit hoved, det lyder islandsk...
  Nej rigtig god dag til dig og god skrivning.

  SvarSlet
 9. Kære elskede Rikke: du er en skat. Du er en darling, Du er vidunderlig...Her er der en del, jeg ikke kender til...skal høres med det samme...

  Kære Alle andre: Kom endelig med nogen flere bud. Jeg har brug for mange variationer!!! :) Audun er for resten akademiker...måske arbejder han som professor ved et universitet...halløjs...det tror jeg da lige, at han gør! ;)

  SvarSlet
 10. Jeg tror at Audun er meget begeistret i jazz. Miles Davis og Jan Garbarek er yndlingsmusikkere. Tror også han er svak for opera. Da spesielt Verdi.

  SvarSlet
 11. Kære Anonyme: Her tror jeg, du absolut er inde på noget. Særlig Verdi. Men også Jan Garbarek... Tusind mange tak for tipset, jeg sidder nu og forsøger at mane Audun frem ved hjælp af dine forslag, og det lader til at fungere! :-D

  SvarSlet
 12. Lidt tankedrys fra mig:
  Måske Audun hører Tom Waitts i de mere rustne perioder :O)Og Majbritt??? Måske Tori Amos? Majbritte Ulrikkeholm? http://www.youtube.com/watch?v=hJ927FW1ZGg
  Soundtracket fra Trainspotting, Norah Jones, Billie Holliday, Nephew, Daniel Lanois, Odd Nordstoga :O), Alanis Morisette. Depeche Mode. :-) Lykke til på din rejse i musikken. :-)

  SvarSlet
 13. Kære Lotte: Dette sætter jeg overordentlig stor pris på! Majbritte Ulrikkeholm...hvem er det?? Efter at have undersøgt nærmere, så tror jeg faktisk, at Majken er meget mere der. Hun er faktisk mere reflekteret end Majbritt, der har lukket sig inde i en tryg lille offerbobbel! ;)

  Tom Waits er en af mine favoritter, og jeg kan ikke lade Audun være en del af dette. ;) He he he...men Majbritt lytter nok til Tom Waits, når hun drikker sig rigtig fuld mutters alene,

  Tori Amos...her er der en dame, som jeg må undersøge nærmere. Kunne jeg få et tips om en rigtig god sang?

  Odd Nordstoga!!! Kender du ham!!??? He he he, men der tror jeg nu nok, at Majbritt er mere til Ane Brun, Anja Garbarek og Jan Garbarek, hvis det skal være norsk.

  Depeche Mode...jo jo, der har hun helt sikkert været og nyder det sikkert stadig, når hun er alene ude at køre ;)

  TUSIND TAK!!!

  SvarSlet
 14. Hej igen, Majbritte Ulrikkeholm er en stor inspirationskilde for mig :-) Hun har vist engang kaldt sig selv for fortællingens troubadur, og skriver og synger om magi, fortællinger, eventyr, kreativitet, skabelse, spiritualitet, jord, måne, stjerner. Du kan prøve at klikke ind på hendes hjemmeside:
  http://www.majbritteulrikkeholm.dk/

  Toni Amos,,, sammensat kvinde, og at udvælge et nummer er umuligt :O) Jeg har fundet et, som giver et hint om hendes musik - som både kan være behagelig pop - og skævt af h... til.
  http://www.youtube.com/watch?v=VxlIDwnPu7U

  Men - sjovt, jeg tror jeg har taget fejl af, hvem Majbritt er. Hvorfor er hun ikke reflekterende? Har hun aldrig været det, eller er det noget hun har glemt og gemt? Jeg bliver nysgerrig :O)

  Odd Nordstoga kender jeg pga en julekalender som var i tv for et par år siden. Jeg blev nysgerrig efter hans musik, og har lyttet lidt siden :-)

  SvarSlet
 15. Kære Lotte: Du er ikke den eneste, der har taget fejl af Majbritt. Jeg har også haft et andet billede af hende, men i det sidste føler jeg, at hun er meget snæversynet. Jeg tror, hun tror, at hun er et reflekterende menneske, men det er hun ikke, og jeg tror egentlig aldrig, hun har været det. Hun har ganske enkelt været alt for fastlåst i en virkelighedsforståelse, som ikke er helt sand. Kan du følge mig? Jeg vil jo helst ikke afsløre for meget, men der er en begivenhed, som har låst Majbritt, og nu er det på tide at låse op! Der kommer Majken ind i billedet...tror jeg! ;)

  Tak for alle dine fine tips! :^*

  SvarSlet